fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Cum a scăpat de pedeapsă un afacerist din Prahova prins cu marfă contrafăcută în magazin

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Judecătorii din Ploieşti au iertat un comerciant care a fost prins de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova având la vânzare în magazinul său zeci de produse contrafăcute, dar care purtau emblema unuia dintre cei mai cunoscuţi producători americani.

Reprezentantul din România al producătorului a cerut în instanţă daune în valoare de peste 28.000 de euro, însă judecătorii prahoveni au refuzat solicitarea.

Maricel Rojan, reprezentantul magazinelor unde au fost găsită marfa contrafăcută, dar care purta emblema New Balance, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice. Potrivit anchetatorilor, la momentul controlului poliţiştilor de la Economic, afaceristul avea la vânzare în magazinul din Prahova peste 90 de perechi de pantofi sport New Balance facke la preţul de 50 de lei, în condiţiile în care preţul real al unor pantofi sport autentici, ai acestui brand, este în medie 300 de lei.

- Reclamă -

În timpul anchetei, omul a recunoscut că a cumpărat marfa din Dragonul Roşu, dar nu a ştiut că achiziţionează produse ale unui producător cunoscut care deţine marcă înregistrată, nefiind familiarizat cu însemnele brandului. Rojan a explicat că până la momentul controlului făcut de poliţişti nu apucase să vândă niciunul dintre produsele incriminate.

Explicaţiile afaceristului au fost acceptate de instanţa penală a Judecătoriei Ploieşti pe rolul căreia s-a aflat dosarul, afaceristul fiind iertat de pedeapsă. Astfel, instanţa a dispus ”renunţarea la aplicarea pedepsei în privinţa inculpatului ROJAN MARICEL, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

În motivare, judecătorul ploieştean a arătat că fapta nu este atât de gravă, ”nu a avut o rezonanţă socială cu gravitate deosebită”, iar practica majoritară a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti fiind de renunţare la urmărirea penală în cauze similare.

- Reclamă -

Totuşi Judecătoria a dispus confiscarea pantofilor contrafăcuţi şi amendarea societăţii DIDAVIDO SHOPPING cu 12.000 de lei.

Aceeaşi instanţă a decis să respingă pretenţiile solicitate de partea civilă NEW BALANCE ATHLETIC SHOE IN, care a solicitat daune în în cuantum de 28.500 Euro, din care 9500 Euro prejudiciu material şi 19.000 Euro prejudiciu moral.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut