Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, acuzată că a bruscat-o pe fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dată spre adopţie unei familii din SUA, respinge acuzaţiile şi susţine că i-a vorbit calm copilei, că nu a strâns-o de mână, şi nici nu a tras de ea, ci doar a atins-o uşor pentru că ţipa şi se târa pe jos.

“Nu am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză Medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz.

Magistratul spune că a mers însoţită de un psiholog, de un asistent social şi de poliţişti şi a mărturisit că a fost foarte greu pentru ea, dar că nu putea lăsa copilul acolo.

„Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român. Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat Maria Piţurcă.

Aceasta a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că familia adoptatoare a încercat de 4 ori să ia fetiţa, dar de fiecare dată a întâmpinat aceleaşi probleme. Mai mult, copilul a fost retras de la şcoală atunci când părinţii adoptivi au mers la unitatea de învăţământ.

“Copilul a fost şi internat cu diverse afectiuni, inclusiv malnutriţie, pneumonie. M-am gândit doar la binele acestui copil”, a mai declarat procurorul de caz.

Procurorul craiovean este acuzat că a bruscat şi târât pe jos o fetiţă de 8 ani. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.

Sursa: adevarul.ro

2 COMENTARII

  1. Ca functionarii bugetari sint lipsiti de maniera o stie tot poporul care ii plateste ….. De ce sint mentinuti in functii platite din banii cetatenilor ? Nu e loc pentru ei in sisyemul privat ?

  2. Au vândut copilul ca pe un obiect, cine stie cati bani au primit de la cealaltă familie… Sa le fie rușine !!! Asa ceva doar in România se poate. Sa oblibi un copil sa plece la o familie unde nu vrea,nu e iubit ,il vor gata mare, bine crescut și educat de familia lui in care a crescut… Rușine!!! Eu sunt stabilită în Austria și nu am putut să iau in grije un câine ,până acesta nu se obișnuiește cu familia, veneau cu cățelul cei de la protecția animalelor până se obișnuiește cățelul cu noi, sa il putem lua in grijă noastră. Era un caine fără stăpân, cum puteti face asa ceva unui copil cand aici nu primesti un câine până nu se acomodează cu noua familie.. încă o dată RUȘINE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here