Ziarul Incomod a lansat luni serialul „Cum se fac afaceri pe bani publici când ești consilier local”, care are ca protagoniști societatea TCE (operatorul de transport public din Ploiești), consilierul local Gheorghe Popa și societatea SC EMMA ROM IMPEX SRL, societate care i-a aparținut lui Popa.

În primul episod v-am prezentat contextul în care societatea a semnat contractul cu TCE, deși încă de la început nu au fost respectate anumite condiții eliminatorii.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Citește aici primul episod al serialului! 

Contactat de reporterii ziarului Incomod, consilierul local Gheorghe Popa a declarat că nu mai are nicio legătură cu firma SC EMMA ROM IMPEX SRL, în ciuda faptului că raportul Curții de Conturi arată că deși Popa a ieșit din firmă, încă mai are interese în cadrul acestei societăți.

Citește aici declarația lui Gheorghe Popa!

Ieri, v-am arătat cum de-a lungul timpului societatea EMMA ROM IMPEX SRL a depus la TCE mai multe ordine de plată nevalide, care totuși aveau ștampila băncii.

Toate detaliile despre aceste nereguli le puteți citi aici!

Astăzi continuăm serialul nostru și vă vorbim despre plângerile penale pe care societatea SC EMMA ROM IMPEX SRL le-a avut la Poliție.

„În data de 17.09.2014, a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliție al județului Prahova – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sesizarea nr. J 18248, iar în data de 25.09.2014, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a fost depusă plângerea penală nr. J 18650/23.09.2014, împotriva SC EMMA ROM IMPEX SRL și a administratorului acesteia.

Prin adresa nr. 120941/SV/07.10.2014, Inspectoratul de Poliție al județului Prahova – Serviciul de Investigare a Fraudelor comunică faptul că plângerea societății a fost înregistrată sub nr. 11608/P/2014, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de art. 244 alin. 1 din Codul Penal”, se arată în raportul Curții de Conturi.

TCE a solicitat organelor de cercetare penală să continue cercetările, luând în considerare faptul că societatea în cauză prezenta în mod repetat bilete la ordin care erau refuzate la plată, considerând că debitoarea a știut că nu va putea plăti biletele achiziționate.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere și din partea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova cu privire a plângerile penale înregistrate de TCE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here