Polițiștii au depistat șase proprietari de locuințe din comuna Colceag care aveau montate acasă dispozitive pentru furt de energie electrică. 

“La data de 15 decembrie a.c., acționând în baza unei acțiuni tematice, polițiștii Postului de Poliție Colceag au constatat faptul că la 6 imobile de pe raza comunei Colceag, proprietarii acestora sustrăgeau energie electrică prin folosirea de instalaţii clandestine și prin ocolirea echipamentelor de măsurare.

Din verificări a reieșit faptul că, la 2 din locații proprietarii sustrăgeau energie electrică prin ocolirea aparatului de măsurare a energiei electrice cu ajutorul unui conductor legat la ieșirea din suguranță astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

La alte 2 imobile s-a constatat sustragerea energiei electrice prin întreruperea NUL-ului din siguranța monopolară montată pe alimentare astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

În cazul unui imobil au fost constatate modificări asupra capacului contor, iar la un alt imobil s-a constatat sustragerea energiei electrice cu ajutorul unui conductor care nu asigura continuitatea electrică, astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului, inclusiv prin ruperea sigiliilor aplicate.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere energie electrică, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice și ruperea de sigilii“, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here