Se lucrează sub amenințarea armei la ora actuală la Centrala nucleară Zaporizhzhia din Enerhodar, a declarat compania care conduce stația, transmite CNN.

Petro Kotin, șeful generatorului de energie nucleară de stat Energoatom, a declarat pe Telegram că forțele ruse „au intrat pe teritoriul centralei nucleare, au preluat controlul personalului și conducerea centralei nucleare”.

Conducerea stației lucrează sub amenințarea pistolului invadatorilor”, a spus el.

Kotin a spus că angajații „au fost admiși dimineața pentru a-și îndeplini sarcinile”. El a spus că compania nu are „o conexiune directă cu stația” și că obține informații din surse de acolo.

Kotin a spus că cele șase reactoare de la centrală au combustibil în fiecare dintre ele, în timp ce bazinele pre-reactor stochează combustibil nuclear uzat, produsul secundar iradiat al reactoarelor.

Kotin a spus că dacă instalațiile nucleare ar fi lovite de bombardamente, „va duce la un dezastru nuclear”.

Reamintim că un incendiu a izbucnit vineri dimineața la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporijie, situată în sud-estul Ucrainei, după ce forţele ruse au tras asupra uzinei, a relatat primarul oraşului, Dmitri Orlov, pe în contul său Telegram.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a raportat că incendiul la centrala nucleară Zaporijie a fost stins, informează Agenția de presă UNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here