Peste 200 de polițiști și peste 170 de pompieri au fost mobilizați pentru Sărbătorile Pascale, au anunțat IPJ și ISU Prahova. 

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașelor de cult, dar și pe șoselele din județ.

“Pentru a ne bucura în liniște de Sărbătorile Pascale Ortodoxe, peste 800 de poliţişti prahoveni vor fi prezenți pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În această perioadă peste 200 de polițiști vor fi la datorie zilnic în dispozitivul de ordine și siguranță publică având ca prioritate prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane.

Deoarece cu toții ne dorim să ajungem la destinație în siguranță, polițiști rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere rutiere din județul Prahova, în special pe drumurile naționale, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente nedorite.

Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la numărul unic de urgență 112.

Vă dorim să aveți sărbători în siguranță!”, a transmis IPJ Prahova.

ISU Prahova mobilizează peste 170 de pompieri cu 73 de mijloace tehnice la dispoziție. Pentru a preveni incendiile, pompierii au efactuat 23 de acțiuni de control și îndrumare la mănăstiri și biserici din județ. 

“Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În perioada următoare peste 169 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea Sfintelor Sărbători Pascale, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

În această săptămână inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, 23 acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la unitățile de cult, mănăstiri și ansambluri mănăstirești.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 95 de avertismente.

Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, fiind prezentate modalităţile practice de evacuare a utilizatorilor şi folosirea stingătoarelor de incendiu.

În această perioadă echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 10 misiuni de recunoaştere în teren, la unitățile de cult verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

De asemenea, în noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și 19 echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.

În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!”, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here