fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Cum se scurg banii publici către firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiță. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiță sunt abonate la banii publici! În cadrul acestui material vă vom prezenta cum societățile sale din Ploiești au „căpușat” banii de publicitate veniți o dată cu implementarea proiectelor pe fonduri europene din Ploiești. Iar pentru ca Sebi Ghiță să primească cât mai mulți dintre acești bani, primăria Ploiești a încheiat contracte cu nu mai puțin de trei dintre societățile controlate de „mogul”, toate contractele fiind încheiate în perioada când primar era Iulian Bădescu, ulterior arestat pentru fapte de corupție.

204.042,80 lei fără TVA s-au scurs către firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiță doar pentru publicitatea proiectelor realizate pe fonduri europene în Ploiești, după cum urmează: Federal Media Partner SRL 89.568,80 lei, 360 Revolution SRL 44.880 lei și Editura Prahova S.A. 69.594 lei. Proiectele pentru care firmele mogulului au fost contractate să presteze servicii de publicitate sunt Parcul Municipal Vest, pasajul de la Gara de Vest, modernizarea terenurilor de sport de la unitățile de învățământ, reabilitarea termică a blocurilor, lucrările de reabilitare ale ambelor linii de tramai, 101 și 102, modernizarea Hipodromului și înlocuirea tâmplăriei de la Colegiul Național „I. L. Caragiale”.

- Reclamă -

Cine sunt “săgețile” lui Sebastian Ghiță

Cum era de așteptat, deputatul Sebastian Ghiță nu apare în aceste societăți, asociați și administratori fiind persoane apropiate lui, prieteni buni sau chiar rude.

EDITURA PRAHOVA S.A. Administratorii societății Editura Prahova S.A. sunt Vlad Dumitru Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al RTV și Dumitru Cârstea, nimeni altul decât socrul deputatului Sebastian Ghiță. De altfel, este de notorietate prietenia dintre frații Iacobescu și deputatul Sebastian Ghiță despre care se știe că este cel care controlează în realitate trusturile de presă România TV și Editura Prahova. În plus, deputatul Sebastian Ghiță este atât de bun prieten cu Alexandru Iacobescu, încât l-a împrumutat pe acesta (conform declarației de avere a lui Ghiță) cu peste 90 de milioane de euro.

- Reclamă -

360 REVOLUTION SRL Această societate a fost înființată în anul 2007, iar inițial Sebastian Ghiță era chiar unul dintre asociați, având 51% din firmă, iar 49% era pe numele lui Anton Gabriel Roescu. În anul 2011, deputatul s-a retras din firmă, iar unic asociat și administrator al societății a devenit Daniel Iulian Buduluș.

În momentul în care procurorii anticorupție au descoperit că Sebastian Ghiță controla, prin interpuși, nu mai puțin de 51 de societăți, 360 Revolution SRL a fost una dintre firmele puse sub sechestru. De asemenea, Daniel Iulian Buduluș a avut conturile blocate, alături de Sebastian Ghiță  și de apropiații acestuia, în total 24 de persoane fiind vizate de această măsură dispusă de procurori.

FEDERAL MEDIA PARTNER SRL Potrivit informațiilor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), societatea a luat ființă în aprilie 2013 și are sediul în Ploiești, pe strada Mihai Bravu, nr. 85, etaj 2.

Firma este în funcțiune pe perioadă nelimitată și a încheiat un contract de comodat/ împrumut de folosință pentru sediul social de la firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, pe 12 Martie 2013. Firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL este parte a grupului Asesoft Internațional fondat de Sebastian Ghiță, iar potrivit portalului Rise Project, ASESOFT TECHNOLOGIES  “a fost trecut pe numele fratelui cel mic al lui Alexandru Iacobescu, omul de încredere al deputatului. Tot Vlad Iacobescu administrează societatea”, susține Rise Project.

- Reclamă -

Federal Media Partner SRL, potrivit acelorași date de la ONRC, îl are ca principal asociat pe Ionuț Alexandru Iordăchescu din Ploiești care are o cotă de participare la beneficii și pierderi de 90%  din firmă. Tot Iordăchescu este și administrator, având puteri depline asupra firmei cu cod CAEN “activități ale agențiilor de publicitate”.

Ionuț Iordănescu fusese anterior director de vânzări în cadrul firmei Asesoft, deși apropiații lui Ghiță spun că de fapt era șoferul “mogulului” și deține două societăți, una sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, iar cea de-a doua suspectă de spălare de bani. Cea de-a doua firmă pe care Ionuț Iordănescu o deține, ca unic asociat, este Media Fantasy Solution SRL, aflată sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la spălare de bani, alături de alte 141 de firme în dosarul de corupție Păvăleanu- Alexe.

Potrivit informațiilor de identificare ale firmei aflate la ONRC, sediul firmei Media Fantasy Solution SRL se află exact în aceeași locație cu cel al Federal Media Partner SRL. Și Media Fantasy Solution SRL, aflată sub urmărire penală,  ca și Federal Media Partner SRL se ocupă tot de “activități ale agențiilor de publicitate”.

Și Ionuț Iordănescu s-a aflat pe lista procurorilor anticorupție drept “interpus de-al lui Ghiță” și a avut conturile blocate.

Contracte cu una din cele mai mari firme de lobby din SUA

Informațiile despre Federal Media Partner SRL nu se opresc aici. În noiembrie 2014, jurnaliștii de la Hot News scriau că societatea lui Ionuț Iordănescu, controlată în realitate de Sebastian Ghiță, a plătit 300.000 de dolari pentru consultanță strategică către Podesta Group, una din cele mai mari firme de lobby din SUA. Podesta Group a fost fondată de către John Podesta, consilier al lui Barack Obama, și de fratele acestuia, Tony Podesta. Conform contractului, consultanța strategică oferită de Podesta Group către Federal Media Partner includea și activități politice. Derularea lui s-a suprapus în România peste perioada anunțurilor candidaturilor și campaniei pentru Președinția României.

Mai jos vă prezentăm contractele pe care cele trei societăți, Editura Prahova S.A., 360 Revolution SRL și Federal Media Partner SRL le-a încheiat cu Primăria Ploiești pentru servicii de informare și publicitate pentru proiectele pe fonduri europene. Potrivit unor surse, se pare că a fost vorba de o selecție de oferte prin care firmele lui Sebastian Ghiță au câștigat aceste contracte, dar Primăria Ploiești nu a anunțat acest lucru în mass-media locală pentru ca și alte publicații să poată să participe la selecție sau, la o licitație, cum ar fi fost mult mai transparent. Selecția de oferte s-a făcut cu ușile închise, astfel încât doar firmele controlate de „mogulul” Ghiță au putut participa.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Spionul arestat pentru trădare organiza evenimente culturale cu tema: ”Spionul James Bond”

În zilele mai libere, când nu spiona obiective militare în Delta Dunării pentru ruși, ploieșteanul Alexandru Piscan organiza spectacole...