Atentatele teroriste de la Paris aduc schimbări în modul în care vom călători prin Europa. Uniunea Europeană dorește întărirea controalelor la frontiere și verificări mai amănunțite asupra celor care trec granițele. Proiectul va fi discutat chiar astăzi, la reuniunea de urgență a miniștrilor de interne din cele 28 de state membre.

Publicația Reuters relatează că Franța a solicitat Uniunii un control sistematic al pașapoartelor cetățenilor europeni, astfel încât întoarcerea în Europa a jihadiștilor europeni aflați în prezent în Siria să devină mai complicată.

În prezent, în spațiul Schengen se permit doar verificări sistematice asupra cetățenilor din Uniune, atunci când aceștia prezintă un anumit profil de risc. Însă, la Bruxelles se va decide astăzi inclusiv înregistrarea amprentelor digitale pentru cei care intră în spațiul Schengen, dar și verificarea lor în bazele de date europene cu infractori și teroriști.

Se dorește, de asemenea, crearea unui fișier european de stocare a datelor despre pasagerii curselor aeriene. De asemenea, se vorbește de restrângerea zonei Schengen. Astfel, în așa-numita zonă “mini-Schengen”, ar fi incluse doar Austria, Germania, Belgia, Luxemburg și Olanda, iar în afara acestor frontiere ar urma să fie înființate tabere pentru migranți.

 

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here