Trei proiecte votate astăzi de Consiliul Local Ploiești, aparent “uzuale”, scot însă la iveală dedesubturile negocierilor din ultima perioadă dintre PSD, PNL și ALDE, la nivelul Primăriei Ploiești. Astăzi au fost aleși membri Asociației Generale a Acționarilor pentru TCE, pentru Hale și Piețe și pentru Societatea de Gospodărire Urbană, vot din care reiese cum și-au împărțit partidele “sfera de influență”.

Astfel, în timp ce coaliția PSD-ALDE a primit două societăți subordonate, PNL a primit doar una, și anume societatea Transport Călători Express S.A., unde membri în AGA vor fi Florin Neagu și Aurelian Tudor. În acest context, este de așteptat ca viitorul director general al TCE să fie ales indirect de către PNL. Acest lucru vine să confirme zvonurile auzite în ultima perioadă în mediul administrativ, cum că postul ar fi vânat de Radu Socoleanu, consilier personal al primarului Adrian Dobre. Astfel, Socoleanu, deși oficial este independent, ar confirma încă o dată că de fapt este de partea liberalilor.

În paralel, PSD și ALDE își vor putea exercita influența asupra SGU și asupra Hale și Piețe S.A.. La Societatea de Gospodărire Urbană au fost aleși membri în AGA Marilena Stanciu (PSD) și Sorin Văduva (ALDE). De altfel, SGU era deja “societatea PSD-ului”, după ce vara aceasta a fost prelungit contractul de director general al lui Donald Constantin, vicepreședinte PSD Ploiești.

Cât despre Hale și Piețe S.A., este de așteptat ca următorul director general să fie din partea ALDE, întrucât membri AGA au fost aleși astăzi Ștefan Dănescu (PSD) și Paul Palaș (ALDE). La ora actuală, la Hale și Piețe, director interimar este Eugen Vâlcoci (ALDE).

Iată cum cele trei mari partide și-au “împărțit” astăzi câte una din societățile subordonate Primăriei Ploiești. De remarcat este și că proiectele au fost votate fără interpelări, cu unanimitate de voturi, iar în fiecare din cele trei cazuri au fost propuși doar consilierii locali care ulterior au și fost aleși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here