cristi toader

UPDATE

După publicarea articolului de mai jos, am solicitat un punct de vedere și din partea societății Viking Pruszynski, care își face publicitate pe panourile ilegale montate de firma lui Cristinel Toader. În locul unei reacții ferme, prin care reprezentanții societății să își manifeste dezaprobarea față de încălcarea legislației în vigoare, răspunsul acestora arată că societatea nu are o problemă cu faptul că își face reclamă pe niște panouri ilegale.

“Ca urmare a celor comunicate in articolul dvs. din data de 76.06.2020, va facem cunoscut faptul ca SC VIKINGPROFIL SRL are contract incheiat cu SC NEVST MEDIA COM SRL, iar autorizarea panourilor nu intra in sarcina societatii noastre, principalul raspunzator de obtinerea acestor autorizatii, cat si de plata taxelor si impozitelor
aferente acestora, este societatea mai sus mentionata.”, se arată în răspunsul transmis de reprezentanții societății (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cristinel Toader (foto sus), fost director al Poliției Locale Ploiești, cercetat în multiple dosare penale, continuă să facă afaceri cu panouri publicitare în Ploiești, deși construcțiile nu au autorizațiile necesare.

În urmă cu un an, societatea începuse construcția unor panouri fără autorizație, la acel moment fiind ridicați doar stâlpii de susținere. Primăria Ploiești oferise atunci un termen până la care stâlpii să fie desființați. Termenul a fost depășit, a trecut un an, iar stâlpii nu numai că nu au fost desființați: construcțiile au fost finalizate și la ora actuală două panouri poziționate pe strada Stadionului, pe spațiul Clubului Sportiv Școlar sunt funcționale, având reclame montate.

La începutul lunii septembrie 2019, ziarul Incomod a publicat ancheta privind afacerile cu panouri publicitare ale lui Cristinel Toader. La acel moment luasem firul afacerilor și obținusem toate dovezile potrivit cărora stâlpii de pe strada Stadionului aparțineau societății Nevst Mediacom SRL și nu aveau autorizație de construire.

NEVST MEDIACOM SRL are sediul social în Sinaia și este administrată, potrivit listafirme.ro, chiar de către Cristinel Toader, care este și unic acționar. Firma a fost înființată în decembrie 2017 și, potrivit portalului menționat mai sus, în anul 2019 a avut o cifră de afaceri de aproape 1,5 milioane de lei.

Citește în articolul din septembrie 2019 documentele care arată că stâlpii respectivi aparțineau societății Nevst Mediacom SRL!

Tot în articolul respectiv, arătam un document potrivit căruia Direcția de Urbanism spunea că stâlpii sunt amplasați pe teren domeniu public al municipalității, dat în administrare către Clubul Sportiv Școlar Ploiești, iar reprezentanții Direcției au adus la cunoștința Clubului ca până la data de 6 august 2019 să desființeze stâlpii respectivi, răspunsul fiind emis pe data de 19 iulie 2019 (în urmă cu un an).

Click pentru a mări imaginea

A trecut un an de la acel moment, iar stâlpii nu mai sunt… doar stâlpi. Construcțiile au fost finalizate, iar pe terenul respectiv sunt două panouri funcționale, cu reclame pentru societatea Viking Pruszynski. Reporterii ziarului Incomod au fotografiat panourile pe data de 25 iunie, în jurul orei 11.00 (foto dreapta) și am trimis imaginile primăriei Ploiești, Poliției Locale Ploiești și Direcției de Urbanism, solicitând un punct de vedere și să ni se transmită măsurile luate pentru desființarea construcțiilor ilegale, așa cum ni se comunica în urmă cu un an că se va proceda.

Primăria Ploiești a răspuns miercuri, 15 iulie, că “inspectorii cu atribuții de control din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Urbană vor urmări modul de soluționare a cazului în speță și vor comunica măsurile luate în conformitate cu prevederile legislației specifice în domeniu” (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Cu alte cuvinte, în ultimul an nu s-a luat nicio măsură, nicio acțiune concretă de desființare a construcțiilor ilegale aparținând societății lui Cristinel Toader.

Problemele penale ale lui Cristinel Toader

Cristinel Toader a avut probleme cu legea și a fost arestat în urma unui dosar instrumentat de DNA, Serviciul Teritorial Ploiești, în luna august a anului 2015, fiind acuzat de patru fapte de șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (trei fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Mai mult decât atât, există o sesizare depusă la Parchetul General în care este menționat și Cristinel Toader ca fiind membru al unui grup infracțional organizat care a fabricat probe în încercarea de inculpare a unor ziariști și manageri din presa locală cu scopul de a se răzbuna pentru că aceștia au dezvăluit ilegalități comise de membrii grupului și că, în plus, membrii grupării sunt martori unii pentru alții în mai multe plângeri penale care au avut același scop, de a-i ataca pe cei care au scris despre ilegalități comise de ei. Alături de Toader, în sesizare, sunt menționați ca fiind implicați în aceste acțiuni și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, Cezar Stoichiciu, fost director al CSM Ploiești, Adrian Rădulescu, ofițer DGA, fost adjunct al unui fost comandant al IPJ Prahova, și Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova.

Citește detalii aici: Mărturii incredibile: cum se fabrică dosare și denunțuri mincinoase de către membrii unui grup infracțional din Prahova

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba

De altfel, nu este prima dată când Cristinel Toader este alăturat lui Constantin Ispas și nici prima dată când acesta depune plângeri penale împotriva ziariștilor care “deranjează”. Constantin Ispas a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru fapte de corupție și este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO Ploiești și de Adrian Rădulescu. În dosarul în care cei trei polițiști au fost trimiși în judecată, apare și numele lui Cristinel Toader ca fiind folosit de Emanuel Saghel pentru a-l șantaja pe un jurnalist, cu o plângere penală.

După toate aceste acuzații, Cristinel Toader își vede liniștit de afaceri. Nu-l deranjează nimeni din primăria Ploiești sau din Direcția de Urbanism, deși în paralel municipalitatea recunoaște și are toate dovezile că panourile societății acestuia de pe strada Stadionului sunt ilegale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here