parcare supraetajată halele centrale ploiesti proiect
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, schiţele pentru viitoarea parcare supraetajată pe care municipalitatea intenţionează s-o construiască lângă Halele Centrale. Obiectivul, estimat la aproximativ 3 milioane de euro, va fi realizat din bugetul local şi va crea 159 de locuri noi, repartizate pe patru niveluri, totodată “eliberând” strada Griviţei, care ar putea rămâne doar pentru riverani şi aprovizionare.

Obiectivul va fi construit în partea dreaptă a platoului Halelor Centrale, urmând ca magazinele aflate în prezent aici să fie relocate, iar sediul administrativ al SC Hale şi Pieţe să fie demolat şi birourile societăţii să fie mutate în fosta clădire PECO, rămasă liberă după plecarea Tribunalului Prahova. Noua parcare supraetajată va avea un regim de înălţime P+3, iar accesul rutier se va face din strada George Coşbuc, din spatele Halelor, cea pe unde trece traseul 101 de tramvai. Un al doilea punct de acces va fi amenajat dinspre platou şi strada Griviţei, cea care se află între clădirea Halelor şi blocurile de locuinţe din partea dreaptă.

Primarul Andrei Volosevici a declarat că proiectul are o valoare estimată între două şi trei milioane de euro şi că lucrările vor dura între 8 şi 12 luni, estimând că parcarea ar putea fi gata, cu puţin noroc, în primăvara lui 2023.

Noua parcare supraetajată va oferi 159 de locuri noi, într-una dintre cele mai aglomerate zone din Ploieşti, contribuind atât la rezolvarea unei crize de spaţii în zonă, cât şi la creşterea gradului de atractivitate în zonă. Primarul a mai declarat că autorităţile intenţionează să restricţioneze circulaţia pe strada Griviţei, cu posibilitatea ca aici să mai aibă acces doar vehiculele de aprovizionare pentru Halele Centrale şi locatarii din blocurile de lângă. Totodată, se ia în calcul şi varianta ca pe strada Coşbuc, pe unde în prezent maşinile au voie doar într-un singur sens, să se permită circulaţia şi în sensul opus, măcar pe tronsonul până la sensul giratoriu din spatele Halelor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here