Marian Iorga, comisarul șef care a condus două inspectorate de poliție, trimis în judecată pentru luare de mită, invocă practici ale serviciilor secrete, scoase în afara legii de Curtea Constituțională încă din 2020, dar pe care se bazează acuzațiile procurorilor anticorupție în dosarul său.

Fostul comandant al IJP Călărași și IJP Prahova merge în apărare pe asul pe care l-au folosit în ultimii ani mulți alți politicieni și oameni de afaceri acuzați de corupție. Dacă DNA a construit probatoriul în baza unor informații oferite de serviciile secrete, aceasta ar duce la nulitatea urmăririi penale.

Marian Iorga, prin avocatul său, a cerut instanței de cameră preliminară să stabilească dacă dosarul său de corupție este construit de DNA în baza informărilor primite de la DGIPI, considerat serviciu secret, așa cum este și SRI sau SIE.

”Este foarte clar că a existat această practică şi a fost scoasă în afara legii în 2020 iar această scoatere în afara legii se aplică și la acest dosar”, au fost explicațiile apărării.

Astfel, Marian Iorga solicită instanței, prin avocat, să verifice dacă se constata nelegalitatea tuturor procese-verbale din oficiu respectiv nulitatea urmăririi penale începând cu sesizarea din oficiu.

Inastanța a admis solicitarea polițistului și a dispune emiterea unei ultime adrese către Direcția Națională Anticoruptie pentru a comunica dacă procesele verbale de sesizare din oficiu (…) au la bază informări ale Direcției Generale de Protecție Internă, cu indicarea bazei legislative pe care s-au făcut aceste informări şi a nivelului de clasificare a acestor informări.

Dosarul comisarului șef Marian Iorga, în prezent pensioner, se judecă pe rolul secției penale a Tribunalului Călărași. Cauza se află în faza de cameră preliminară.

Polițistul este acuzat că a luat mită de la oameni de afaceri importanți pentru a le oferi protecție, dar și ajutor în rezolvarea unor dosare aflate în lucru la IPJ Călărași.

Continuarea pe ziare.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here