tribunalul prahova

Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, şi omul de afaceri Bogdan Padiu, reprezentanţi ai SC Asesoft International SA, respectiv SC Teamnet International SA, au fost scoşi de sub măsura controlului judiciar luată împotriva lor în februarie 2017 într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, şi constituire a unui grup infracţional organizat, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, luni, plângerile formulate de Anastasescu şi Padiu împotriva ordonanţei DNA Ploieşti din data de 27 martie de prelungire a controlului judiciar şi a revocat măsura preventivă luată faţă de cei doi în data de 28 februarie 2017.

Decizia instanţei este definitivă.

Cristian Anastasescu şi Bogdan Padiu au fost reţinuţi de DNA Ploieşti în februarie 2017, fiind plasaţi de instanţă sub control judiciar, într-un nou dosar care îl vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă, în care acesta din urmă este urmărit penal pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Anastasescu şi Padiu sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiţă a primit, în perioada 2007 – 2014, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here