aristan

aristanFotbalistul ploieștean, Valeriu Aristan, a fost citat ca martor într-unul dintre cele mai controversate dosare de omor care se află pe rolul unei instanțe prahovene, în care victimă a fost Răzvan Cosma, tânărul bătut de interlopi în fața clubului Prestij din Ploiești.

Aristan a fost propus ca martor de doi dintre inculpații din această cauză, respectiv Constantin Florin şi Rădulescu Constantin. Contactat telefonic, Valeriu Aristan a declarat că a fost luat prin surprindere de această situație și că, neavând altă soluție, se va duce în fața judecătorilor pentru a depune mărturie.

“Este pentru prima dată când ajung într-un Tribunal. Nu știu de ce m-au citat pe mine. E adevărat, am trecut pe acolo (clubul Prestij n.r.) în seara în care s-a întâmplat, dar nu-mi mai aduc aminte mare lucru pentru că a trecut foarte mult timp de atunci. Nu vreau să încurc pe nimeni, dar acesta este adevărul, nu mai țin minte. Sunt șapte –opt ani de atunci,” a declarat Aristan.

Într-adevăr, evenimentul în urma căruia Răzvan Cosma, un tânăr de nici 20 de ani pe-atunci, a fost la un pas de moarte după ce a fost snopit în bătaie de interlopii din gașca lui Suraj, s-a petrecut în iarna anului 2008, chiar în seara de Crăciun.

Dosarul se află în instanță din anul 2009, s-au dat primele condamnări pe fond, însă, din cauza unei proceduri nerespectate, dosarul se rejudecă acum la Tribunalul Prahova.

În primă fază, cei 11 inculpați au primit pedepse grele, între șase și 11 ani de închisoare pentru fiecare, plus daune morale de aproximativ 200.000 de euro, însă aceste pedepse au fost anulate de Curtea de Apel Ploiești care a decis rejudecarea cauzei. Deși a fost la un pas de moarte, Răzvan Cosma și-a revenit parțial, după luni de comă și tratamente costisitoare la o clinică din Germania, dar încă mai are sechele: are dificultăți de vorbire și își mișcă cu greu mâna și piciorul stâng.

Astăzi, la Tribunalul Prahova, se judecă un nou termen în acest dosar, însă Valeriu Aristan nu va depune deocamdată mărturie, data la care va fi citat urmează să fie stabilită de judecători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here