Accident din data de 25.02.2017 în curba respectivă, când un bărbat și-a pierdut viața în urma impactului

“Curba morții” de pe DN 1 se află în comuna Bărcănești, sat Românești, la intrarea în pădure, km 49+300 și km 49+500, unde frecvent se produc accidente rutiere grave iar participanții la trafic implicați în aceste incidente mor sau sunt răniți grav. Deși problema este cunoscută de mult timp, autoritățile competente în domeniu nu au reușit să o rezolve, în timp ce în curba respectivă se pierd vieți omenești. S-a întâmplat și sâmbătă, 25 februarie 2017, când două autoturisme s-au ciocnit violent, în urma impactului un bărbat în vârstă de 38 de ani decedând, iar un altul, de 37 de ani, a fost descarcerat dintre fiarele mașinii în care se afla și transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București.

Vezi aici imagini de la accident!

Numai anul trecut, în evidențele Poliției Prahova au fost înregistrate 24 de accidente rutiere în locul respectiv, doar pe sensul de mers către București, în care au fost implicate 31 de mașini, accidente soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a trei persoane și rănirea ușoară a altor oameni sau pagube materiale. În paralel, de cealaltă parte a drumului, în aceeași curbă, pe sensul de mers către Ploiești, se întâmplă alte accidente rutiere.

În urma unei solicitări a ziarului Incomod înaintată Poliției Prahova cu privire la aceste aspecte, la finalul anului trecut IPJ Prahova a răspuns că a solicitat Autorității Rutiere Române – Agenția Prahova să efectueze o inspecție de siguranță rutieră suplimentară pentru acest tronson de drum cu risc rutier ridicat, astfel încât să poată fi identificate cauze legate de infrastructură care să ducă la producerea acestor tragedii. ARR a răspuns însă că este în imposibilitatea de a da curs solicitării, întrucât nu au fost aprobate normele pentru efectuarea inspecțiilor de siguranță rutieră, ca urmare a modificărilor survenite în legislația în domeniu.

În luna noiembrie a anului trecut, IPJ Prahova a trimis o adresă și către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secția Drumuri Naționale Ploiești, prin care a solicitat administratorului drumului să analizeze în regim de urgență situația riscului producerii accidentelor în zona respectivă.

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere, directorul CNADNR Secția Prahova, Ionel Ciobanu, a declarat că principala cauză a producerii accidentelor în zona respectivă este aceea că șoferii merg cu viteză și că nu pot fi montați parapeți pe marginea drumului pentru că s-ar bloca accesul oamenilor care locuiesc în casele din acea zonă.

“Am dat răspuns la IPJ Prahova, problema este clară. Viteza este una din explicații, din cauzele care au dus la aceste evenimente neplăcute. Am avut foarte multe solicitări să punem parapeți pe margine, dar nu putem face acest lucru, pentru că blocăm accesul în curți. Singura soluție e să fie redusă viteza în curbă, de la 70 km/h, la 50 km/h. Eu am făcut adrese și la București de informare. Șoferii nu merg nici măcar cu 70 km/h, aceasta este problema.”, a declarat Ionel Ciobanu pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here