CCR dezbate, miercuri, de la ora 10.00, sesizarea privind conflictul juridic Parlament-ÎCCJ referitor la formarea completelor de cinci judecători de la instanța supremă. Părțile își vor susține punctele de vedere, secretarul general al Executivului, Toni Greblă, va prezenta argumentele Guvernului, transmite Mediafax.

Dragnea a discutat marți cu ministrul justiției despre sesizarea privind completul de 5 judecători care se judecă la CCR. Întrebat dacă liderul PSD e direct interesat în conflict, Toader a refuzat să răspundă.

“Cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte”, este singurul punct pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Curții, publicată pe site-ul instituției.
Ședința CCR de miercuri este publică.
Pe 2 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR în legătură cu existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.
Controversele au început după ce a intrat în vigoare Legea 304/2004 de modificare a legii privind organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.
Conform textului sesizării obținute de Mediafax, premierul argumentează că instanţa supremă şi-a stabilit propriile reguli, încă din 2014, în ceea ce priveşte completele de 5 judecători şi refuză intenţionat să aplice modificările legale.
Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here