udreainchisa 77504600

Curtea de Apel București judecă vineri, 5 martie, solicitarea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. DNA a solicitat această măsură pentru a o împiedica pe Elena Udrea să fugă din țară, după ce a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009.

Solicitarea DNA se întemeiază pe două considerente: istoricul Elenei Udrea, care a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă din dosarul “gala Bute” și declarațiile recente făcute de aceasta, în urma condamnării din noul dosar.

Astfel, Udrea a avut un derapaj fără precedent la adresa judecătoarei care a condamnat-o la opt ani de închisoare: ”O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, a spus ea la Antena 3.

”Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a mai spus Elena Udrea la Antena 3.

Udrea a contestat condamnarea primită în primă instanță: ”Cum să dai opt ani pentru așa ceva? Am omorât pe cineva? Dacă dăm pentru crime și violuri 5-7 ani, am ajuns să dăm pentru corupție 8 ani?”.

”Unde să mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia în considerare executarea pedepselor primite în alta țară”, a mai spus Udrea.

”Numai Dumnezeu mai poate face ceva cu justiția din România!”, a mai spus fosta consilieră a lui Traian Băsescu.

Elena Udrea a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare de Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, potrivit sentinței citite de instanță. Udrea a fost găsită vinovată de șapte fapte. Și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Sentințele pot fi atacate la Curtea Supremă. În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here