Alexandru Ștefan Ghibănescu, un bărbat din orașul prahovean Breaza, a obținut luni 16 decembrie reducerea pedepsei într-un dosar în care era judecat pentru organizare de lupte cu câini, proxenetism, șantaj și cămătărie.

Ghibănescu a fost condamnat în urmă cu un an de Judecătoria Câmpina la trei ani de închisoare pentru toate faptele de care era acuzat.

Curtea de Apel Ploiești a decis, luni 16 decembrie, să reducă pedeapsa cămătarului cu șase luni, astfel că Alexandru Ghibănescu va sta în spatele gratiilor pentru doi ani și patru luni.

Judecătorii ploieșteni au decis să taie din pedeapsa inițială pe motiv că nu există probe pentru acuzația de șantaj.

”Admite apelul declarat de inculpatul Ghibănescu Ştefan Alexandru împotriva sentinţei penale nr.272/29.11.2018 pronunţată de Judecătoria Câmpina, pe care o desfiinţează în parte şi în consecinţă: (…) achită pe inculpatul Ghibănescu Ştefan Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj (…), persoană vătămată fiind (…), întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit această infracţiune.

În baza art.38 alin.1 şi art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopește pedepsele principale de 2 ani închisoare, aplicată inculpatului Ghibănescu Ştefan Alexandru pentru infracţiunea de proxenetism (…), 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de camătă (…), şi 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de organizare de lupte între câini, pregătirea în acest scop și participarea cu câini la astfel de lupte,(…) , şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, inculpatul Ghibănescu Ştefan Alexandru urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare”, este soluția dată de judecătorii Curții de Apel Ploiești.

Ștefan Alexandru Ghibănescu este un personaj cunoscut în Prahova.

El a fost dat în urmărire internațională pentru că în anul 2016 a fugit în momentul în care judecatorii au decis să-l aresteze preventiv.

A fost prins după o lună de către polițiști. Se afla în aeroportul din Sofia și intenționa să plece către Statele Unite ale Americii, potrivit unor surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here