Curtea de Apel Ploiești a confirmat faptul că a fost respinsă propunerea DNA Ploiești de arestare preventivă a judecătoarei Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia, suspectată că ar fi săvârșit infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, dispunându-se în schimb măsura controlului judiciar.

Hotărârea a fost pronunțată de judecătorii Curții de Apel Ploiești, în camera de consiliu, în data de 22 martie, după ce membrii Consiliului Superior al Magistraturii au dat aviz pentru arestarea preventivă, dar hotărârea nu este definitivă.

Iată soluția din dosarul nr. 211/42/2016, pronunțată în data de 22 martie 2016, de către judecătorii Curții de Apel Ploiești:

„Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei POPESCU RUXANDRA, formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești.

În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar prev.de art.202 alin.4 lit.b rap.la art.211 din Codul de procedură penală, față de inculpata POPESCU RUXANDRA, pentru o perioadă de 60 zile, conform art.215 alin.1 Cod procedură penală, începând cu data de 22 martie 2016 și până la data de 20 mai 2016 inclusiv.

În temeiul art.215 alin.1 Cod procedură penală, inculpata POPESCU RUXANDRA, trebuie să respecte următoarele obligații: a). – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată; b). – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinței; c). – să se prezinte la organul de poliție în a cărui circumscripție locuiește, respectiv Poliția orașului Sinaia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.

Conform art.215 alin.2 Cod procedură penală, inculpata POPESCU RUXANDRA, trebuie să respecte și următoarele obligații: a). – să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; b). – să nu ia legatura direct sau indirect, prin intermediul unor persoane cu denunțătorii și martorii din această cauză. c). – să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta.

În baza art.215 alin.3 Cod procedură penală, atrage atenția inculpatei POPESCU RUXANDRA, că, în caz de încălcare cu rea credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art.215 alin.4 Cod procedură penală, supravegherea respectării de către inculpată a obligațiilor care-i revin, pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliția orașului Sinaia, în condițiile legii.

Dispune comunicarea prezentei încheieri la organele menționate în art.215 alin.5 Cod procedură penală, respectiv: inculpatei, procurorului, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul IJP Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Sinaia, Poliției orașului Sinaia, județul Prahova și organelor de frontieră.

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpată și de la comunicare pentru procuror. Pronunțată în Camera de Consiliu, astăzi, 22 martie 2016.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here