cutremur miscare

cutremur miscareUn cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs vineri dimineață, la ora locală 3,36, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului, citat de Agerpres. Seismul a avut loc la o adâncime de 137 de kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (37 kilometri), Focșani (46 kilometri), Râmnicu Sărat (49 kilometri), Târgu Secuiesc (50 kilometri) și Mărășești (54 kilometri).

În luna mai, au avut loc 16 cutremure, în zonele Vrancea, Muntenia și Banat, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 3,5 pe Richter. Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 pe Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here