cutremure recente

cutremure recenteS-a mișcat din nou pământul în Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 11.18, în zona Vrancea, la adâncimea de 82 de kilometri, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) preluat de Mediafax

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Focşani (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Mărăşeşti (46 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

Duminică au fost înregistrate două cutremure, unul cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, şi celălalt de 3 grade, în zona Muntenia, cu epicentrul în judeţul Brăila.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa: www.click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here