dacian ciolos

dacian ciolosDacian Cioloş, fost comisar european pe Agricultură şi fost ministru al Agriculturii, s-a prezentat miercuri dimineaţa la Parchetul General pentru a fi audiat. Pe numele lui Cioloş a fost depusă o plângere penală pentru fapte de abuz în serviciu, care ar fi fost comise pe vremea când era ministru al Agriculturii, potrivit Agerpres. 

Dacian Cioloş a fost reclamat la Parchet de către Jean Cătălin Sandu, inculpat în dosarul ICA, în martie 2014. Sandu Cătălin îl acuză pe Dacian Cioloș pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Plângerea penală vizează activitatea fostului ministru al Agriculturii Dacian Cioloș, care s-ar fi constituit ilegal ca parte civilă în procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Jean Cătălin Sandu susținea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA București (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 — 28 ianuarie 2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 — mai 2005, membru AGA al SC ICA SA București în 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here