Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Dan Şova să fie judecat sub control judiciar. Şova este trimis în judecată în dosarul CET Govora, fiind acuzat de trafic de influenţă, infracţiune în urma căreia ar fi obţinut 100.000 de euro prin intermedierea unor contracte juridice cu o societate de stat. Hotărârea este definitivă.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Dan Șova trebuie să respecte mai multe obligații printre care:

– să se prezinte în instanță ori de câte ori este chemat;

– să se prezinte la organul de poliție în raza căruia locuiește, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau de câte ori este chemat;

– să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată;

– să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Mihai Bălan, precum și cu martorii din cauză: Veronica Cristina Voinescu, Teodor Voinescu, Simona Ciuru, Alin Aurel Niculae Brîncuși, Ileana Cristina Dințică, Radu Ștefan Cernov, Denise Bălan, Rada Dumitru, Neghină Ion Pădurețu, Radu Iulian Țenea, Constantin Lepădat, Carmen Manuela Alexandrescu, Petre Grigore, Ilinca Daniel, Doru Constantin, Ion Găzaru și Cristian Rizea.

Dan Șova a fost eliberat din arest preventiv pe 22 ianuarie și plasat în arest la domiciliu, iar pe 26 ianuarie a fost trimis în judecată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here