Ziarul Incomod a prezentat ieri cazul Danielei Croitoru, funcționar public de la Direcția de Urbanism, care a fost pontată și a încasat salariul, deși nu a fost prezentă la serviciu nicio zi din anul 2018! Cazul este similar celui al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, dosar în care șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Redacția Incomod a intrat în posesia unor documente care arată cum au fost modificate fișele de pontaj, care inițial fuseseră întocmite fals, cu funcționarul respectiv figurând prezent la serviciu. Potrivit surselor noastre, imediat după pronunțarea sentințelor de condamnare din dosarul angajărilor fictive în care apare și Liviu Dragnea, angajatul responsabil cu pontajul a modificat fișele cu mențiunea: “Doamna Croitoru Georgeta Daniela nu a fost prezentă la D.G.D.U./S.D.U.M.”, deși tabelele o indică fiind prezentă zilnic (excepție zilele de concediu de odihnă sau de medical).

Vezi aici fișele de pontaj!

Potrivit jurnalulph.ro, Daniela Croitoru este protejata consilierului personal al primarului, Eugen Prună, care trage sforile pentru ca aceasta să rămână în funcții de conducere. De altfel, Daniela Croitoru a lucrat în cadrul mai multor direcții din primăria Ploiești, inclusiv la șefia Direcției Relații Internaționale, postură din care a făcut parte din echipa care a reușit “performanța” de a pierde finanțarea de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reamintim că este vorba despre un scandal din martie 2017, când Ploieștiul a ratat fondurile destinate investițiilor de la Ministerul Dezvoltării pentru că documentația aferentă a fost trimisă pe un număr greșit de fax.

Se pare, însă, că și primarul Adrian Dobre o protejează pe Daniela Croitoru. În timpul ședințelor de Consiliu Local acesta a fost interpelat de consilierii locali cu privire la absența Danei Croitoru de la serviciu, dar edilul-șef nu a formulat niciun răspuns. Cu mai multe detalii despre acest subiect vom reveni luni.

De altfel, la începutul săptămânii, primarul Dobre a fost întrebat dacă este mulțumit de activitatea Danielei Croitoru și a răspuns că aceasta este eficientă la locul de muncă (vezi aici video).

Reamintim că atunci când ziarul Incomod a scris despre neregulile din cadrul Direcțiilor primăriei și, implicit, de la Urbanism, primarul Adrian Dobre a sărit în apărarea structurilor și funcționarilor publici care lucrează aici, atacând totodată ziarul Incomod.

La scurt timp după ce la Urbanism a fost adusă Cristina Herția, arhitectul șef (despre Herția reamintim că a fost propunerea consilierului primarului Eugen Prună, pentru care city-managerul Teodora Marin și-a dat acordul), atunci când mai mulți angajați o criticau pentru felul în care conducea Direcția, în replică Dobre a atacat redacția ziarului Incomod.

În luna mai a anului trecut, mai mulți angajați de la Urbanism spuneau că Herția vrea să-i dea afară pe cei care nu-i ascultă ordinele și că oamenii se simt “vânați”. Detalii aici!

La scurt timp de la acest incident, în loc să ofere un punct de vedere obiectiv despre situația vehiculată, primarul Dobre a ales să atace publicația Incomod, care scrisese despre nemulțumirile angajaților Direcției de Urbanism. Printr-o postare pe Facebook, Dobre îi lua apărarea lui Herția și ataca ziarul Incomod (foto dreapta).

Acum este lesne de înțeles de unde interesul lui Adrian Dobre de a sări în apărarea șefei de la Urbanism. Astfel, prin protejarea conducerii de la Urbanism, îi proteja și pe ceilalți funcționari din cadrul Direcției care sunt sprijiniți de el, cum este cazul Danielei Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here