fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Datele de logare pe Facebook a peste 100.000 de utilizatori au fost furate de o aplicaţie din Play Store

Citește Și

- Reclamă -

Datele de logare pe Facebook a peste 100.000 de utilizatori au fost furate de o aplicație din magazinul oficial de conținut pentru Android, Play Store. Ulterior de abia, Google a descoperit și eliminat aplicația, transmite news.ro.

Aplicaţiile maliţioase continuă să-şi facă de cap în magazinul oficial de aplicaţii pentru Android, în vreme ce Google insistă că algoritmii de învăţare mecanică sunt suficienţi pentru protejarea utilizatorilor şi că doar un mic procent de „actori negativi” trec de măsurile sale de securitate, scrie g4media.ro.

- Reclamă -

Este vorba despre o aplicație care permitea caricaturizarea pozelor personale, dar care în realitate intercepta și fura adresa de e-mail și parola pe care utilizatorii le foloseau pentru a se loga pe facebook.

Funcţionalitatea promisă devenea disponibilă abia după ce utilizatorii se logau cu Facebook. Logarea cu Facebook a devenit atât de banală, încât utilizatorii nu se mai întreabă dacă este sigur sau nu să-şi dea datele diverselor aplicaţii pe care le instalează.

Malware-ul a fost descoperit de firma de securitate cibernetică Pradeo, care a şi anunţat Google de existenţa acesteia. Numită „Craftsart Cartoon Photo Tools”, aceasta ascundea un troian numit FaceStealer.

- Reclamă -

Mai mult, parcă pentru a ironiza securitatea precară din Play Store, autorul a trecut în dreptul firmei care dezvoltă aplicaţia „Google Commerce Ltd”. Însă, nici măcar asta nu a ridicat semne de întrebare pentru sistemele de securitate ale gigantului american.

Într-un final, Google a eliminat aplicaţia din Play Store, dar nu înainte ca aceasta să fie instalată de peste 100.000 de ori. O aplicaţie nouă nu ajunge la un număr atât de mare de instalări în câteva zile sau săptămâni, ceea ce înseamnă că aceasta a existat în magazin cu mult timp înainte să fie descoperită, mai scrie g4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO De-ale campaniei. Ce au mai făcut candidații în ultima săptămână

Jurnaliștii Incomod au realizat un nou talk show despre candidații din Prahova și Ploiești la alegerile locale din 9...
Sari la conținut