Localnicii din comuna prahoveană Gornet, carantinată printr-o decizie a Departamentului pentru Situații de Urgență, s-au răzgândit și cer acum daune morale de la Raed Arafat în valoare de 4 milioane de euro. Inițial valoarea daunelor era mult mai mică, de doar jumătate de milion de euro.

Avocatul Dumitru Bogdan, specializat în drept administrativ, a trimis deja contestația la Curtea de Apel Ploiești prin care cere anularea ordinul emis miercuri, 22 iulie şi intrat în vigoare joi, 23 iulie. Acesta descrie drept ”lagărul nazist din garnizoana Gornet”, situația oamenilor dincomună. (VEZI FOTO).

Carantinarea unui sat din comuna Gornet din Prahova a fost decisă prin vot în cadrul unei şedinţe-fulger a Comitetuli Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar decizia finală a apraținut autorităților de la București, iar ordinul a fost semnat de Raed Arafat.

S-a ajuns în această situaţie pentru că în ultimele două săptămani 15 localnici din cei 2300 cât are comuna Gornet, au fost testati pozitiv cu SARS-CoV-2. Între timp, opt din cei 15 au primit rezultate negative la testul pentru coronavirus. În plus, susține avocatul Bogdan Dumitru, unul dintre localnicii pozitivi nu locuiește efectiv în comună, ci la Ploiești.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Prahova, în Gornet mai mult de trei oameni la mia de locuitori au coronavirus, astfel că se impune carantina zonală, conform noii legi intrată în vigoare în luna iulie.

Dosarul prin care localnicii din Gornet cer daune morale șefului DSU a fost deja înregistrat la Curtea de Apel București, dar încă nu a primit un prim termen de judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here