Nicolae Dumitru, un bărbat din comuna prahoveană Dumbrăvești, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale către un agent de poliție din Prahova, fiind găsit vinovat pentru ultraj.

Dumitru a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, instanța impunând și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei către agentul de poliție Răzvan Cristinoiu, amenințat cu moartea și înjurat în timpul unor percheziții domiciliare.

Sentința pronunțată de Judecătoria Ploiești, vineri 18 iunie 2022, nu este definitivă.

Fapta pentru care Nicolae Dumitru a fost trimis în judecată sub acuzația de ultraj s-a petrecut pe 11 noiembrie 2021, în timpul unor percheziții domiciliare făcute de polițiștii prahoveni în comuna Dumbrăvești, într-un dosar de furt de lemne. În timp ce se afla în curtea suspectului vizat de anchetă, polițistul Cristinoiu a fost amenințat cu moartea, a fost amenințat că i se va ucide copilul în vârstă de 8 ani, dar și că soția lui va avea de suferit. Amenințările au venit din partea lui Nicolae Dumitru, un individ cunoscut în comunitate pentru comportamentul său violent.

Întreg dialogul a fost înregistrat video, iar pe înregistrare se aud amenințările făcute la adresa polițistului aflat în exercițiul funcțiunii.

”Vreți să-ți omor eu copilul, să-ți omor familia? Îi tai gâtul la copilul tău,”, ”O prind eu pe nevasta ta”, ”cum te ții tu de copiii mei, așa o să mă țin eu de familia ta”, ”O să-ți omor nevasta și copilul, îți arăt eu cine sunt, cum tu te ții de capul copiilor mei”, ”Bă, dacă nu te termini, să dea Dumnezeu să nu mai ai copii!”, au fost doar o parte dintre amenințările adresat de infractor polițistului.

Acesta din urmă a declarat în fața instanței că a decis să se adreseze justiției, fiindu-i teama ca fiul său în vârstă de 8 ani, dar și socrii săi care locuiesc în aceeași comună cu agresorul, să nu pățească ceva.

Instanța i-a dat dreptate polițistului și a dispus condamnarea bărbatului. Nicolae Dumitru are posibilitatea să atace la instanța superioară decizia Judecătoriei Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here