fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Daune morale record în Prahova pentru un tânăr snopit în bătaie. O femeie și alți ZECE bărbați, condamnați la închisoare pentru tentativă de omor

Citește Și

- Reclamă -

După 12 ani de proces și după cinci amânări consecutive, Tribunalul Prahova a dat sentința într-un dosar de tentativă de omor în care victimă a fost sportivul ploieștean, Răzvan Cosma, snopit în bătaie în noaptea de Crăciun din anul 2008. O femeie și zece bărbați au fost condamnați la pedepse cu închisoare cu exectuare, dar și la plata unor daune morale și materiale în valoare de 290.000 de euro. Într-o primă fază a procesului inculpații au primit pedepse duble, dar obligați să plătescă daune morale și materiale ceva mai mici.

Sentința Tribunalului Prahhova, dată luni 5 aprilie 2021, nu este definitivă.

- Reclamă -

Pe lista inculpaților condanați luni de Tribunalul Prahova se află zece bărbați și o femeie, mulți dintre ei cunoscuţi în Ploieşti pentru agresivitatea lor: Suraj Nicolae, zis “Suraj al lui Somerta”, Cătălin Danciu, Ciprian Danciu, Constantin Rădulescu, zis “Flu-Flu”, Edmond Florin Ioniţă, zis “Uscatu”, Lucian Matei, Nedelcu Iulian Florin, Adrian Florin Constantin  zis “Toyota”, Alin Alexandru Cojanu, Ionuţ Ciprian Haită, zis “Pişcot” şi Gabriela Cristina Ene au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Femeia a fost cea care a luat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani și șase luni de închisoare. Potrivit unor susre judiciare, lovitura dată de ea cu tocul cizmei a fost cea care i-a provocat cel mai mult rău tânărului snopit în bătaie.

În afară de Gabriela Ena, un alt bărbat a fost condamnat la o pedeapsă similară, restul inculpaților primind pedepse de câte patru ani și jumătate de închisoare cu executare.

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere

- Reclamă -

Solutia pe scurt: Constata ca legea penala penala mai favorabila inculpatilor Ionita Florin Edmond, Danciu Ciprian, Danciu Catalin, Haita Ionut Ciprian, Matei Lucian, Nedelcu Iulian Florin, Nicolae Suraj, Radulescu Constantin, Cojanu Alin Alexandru, Constantin Florin Adrian si Ene Cristina Gabriela este Codul Penal din 1969 in forma in vigoare la data savarsirii faptelor. I.

 1. condamnă inculpatul IONIŢĂ FLORIN EDMOND zis ,,Uscatul, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan
 2. încetează procesul penal privind pe inculpatul IONIŢĂ FLORIN EDMOND zis ,,Uscatul, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .
 3. condamnă inculpatul DANCIU CIPRIAN, zis Narcis, la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin

În baza art. 396 al. 6 din C.pr.p. rap. la art. 16 al. 1 lit. f din C.pr.p., încetează procesul penal privind pe inculpatul DANCIU CIPRIAN, zis Narcis, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

III.  condamnă inculpatul DANCIU CĂTĂLIN zis Serafim, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin

 1. În baza art. 396 al. 6 din C.pr.p. rap. la art. 16 al. 1 lit. f din C.pr.p., încetează procesul penal privind pe inculpatul DANCIU CĂTĂLIN zis Serafim, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .
 2. condamnă inculpatul HAITĂ IONUŢ CIPRIAN, zis Pişcot, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor

2încetează procesul penal privind pe inculpatul HAITĂ IONUŢ CIPRIAN, zis Pişcot, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

- Reclamă -
 1. condamnă inculpatul MATEI LUCIAN, la pedeapsa de 4 (patru) ani si 6 (sase) luni închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a, b C.pen. cu exceptia dreptului de a alege, după executarea pedepsei principale, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de
 2. În baza art. 396 al. 6 din C.pr.p. rap. la art. 16 al. 1 lit. f din C.pr.p., încetează procesul penal privind pe inculpatul MATEI LUCIAN, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .
 3. condamnă inculpatul NEDELCU IULIAN-FLORIN zis Schilodul, la pedeapsa de 4 (patru) ani si 6 (sase) luni închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor

încetează procesul penal privind pe inculpatul NEDELCU IULIAN-FLORIN zis Schilodul, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

VII. condamnă inculpatul NICOLAE SURAJ, la pedeapsa de 4 (patru) ani si 6 (sase) luni închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor

încetează procesul penal privind pe inculpatul NICOLAE SURAJ, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

VIII. condamnă inculpatul RADULESCU CONSTANTIN, zis Flu-Flu, la pedeapsa de 5 (cinci) ani si 6 (sase) luni închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin

 1. încetează procesul penal privind pe inculpatul RADULESCU CONSTANTIN, zis Flu-Flu, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .
 2. condamnă inculpatul COJANU ALIN ALEXANDRU, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin

încetează procesul penal privind pe inculpatul COJANU ALIN ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

 1. condamnă inculpatul CONSTANTIN FLORIN – ADRIAN , la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin

încetează procesul penal privind pe inculpatul CONSTANTIN FLORIN – ADRIAN , pentru săvârşirea infracţiunii prev de art , 321 al.2 c.p. cu aplic art 5 NCP, faptă din noaptea de 25/26.12.2008, intervenind prescripţia răspunderii penale .

 1. condamnă inculpata ENE CRISTINA GABRIELA, la pedeapsa de 5 (cinci) ani si 6 (sase) luni închisoare, şi 3 ani interzicerea drepturilor pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat faptă din noaptea de 25/26.12.2008, persoana vatamata Cosma Răzvan Florentin”, conform portalului instanțelor de judcată.

De asemenea, instanța a decis ca toti inculpați să achite daune morale victimei, dar și să plătească valoarea cheltuielilor de spitalizare către mai multe unități medicale:

”Obligă inculpatii Ionita Florin Edmond, Danciu Ciprian, Danciu Catalin, Haita Ionut Ciprian, Matei Lucian, Nedelcu Iulian Florin, Nicolae Suraj, Radulescu Constantin, Cojanu Alin Alexandru, Constantin Florin Adrian si Ene Cristina Gabriela in solidar la despăgubiri civile către părtile civile după cum urmează:

– 9.357,60 lei plus dobânda legala calculata de la data de 09.01.2009 pana la achitarea integrală a debitului către Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti;

– 41.379,23 lei plus dobânda legală calculata de la data de 05.02.2009 pana la data achitarii integrale a debitului către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti;

– 415,60 lei plus dobânda legala calculata de la data de 26.12.2008 pana la achitarea integrală a debitului catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti .

obligă inculpatii Ionita Florin Edmond, Danciu Ciprian, Danciu Catalin, Haita Ionut Ciprian, Matei Lucian, Nedelcu Iulian Florin, Nicolae Suraj, Radulescu Constantin, Cojanu Alin Alexandru, Constantin Florin Adrian si Ene Cristina Gabriela in solidar la despăgubiri civile către partea civila in cuantum de 90.000 euro in echivalent in lei la data platii, cu titlu de daune materiale si in cuantum de 200.000 euro in echivalent in lei la data platii, cu titlu de daune morale.

Respinge ca inadmisibila actiunea civila exercitata de Cosma Corneliu.

obligă inculpaţii la câte 8.000 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat (din faza de urmarire penală şi judecată)”, conform portalului instanțelor de judecată.

Procesul în care au fost judecați agresorii care l-au bătut pe Răzvan Cosma a durat timp de 12 ani. Într-o primă fază aceștia au primit pedepse cu închisoare între șase și zece ani, dar Curtea de Apel Ploiești a decis rejudecarea de la zero a dosarului, care s-a întors la Tribunalul Prahova.

Tribunalul Prahova a avut nevoie de încă șapte ani ca să poată trage concluziile.

Pentru Răzvan Cosma, coșmarul începe în seara de Crăciun din anul 2008, într-un club din Ploieşti unde mai mulţi tineri participau la o petrecere. Răzvan, atunci în vârstă de 23 de ani, cunoscut drept un dur al Ploieştiului, din cauza carierei sale de boxer, intră în conflict cu mai multe persoane. Cearta degenerează în faţa clubului, unde Răzvan este trântit la pământ şi călcat în picioare la propriu şi bătut cu o rangă din metal. Nu mai puţin de 11 persoane, printre care s-a aflat şi o fată, l-au atacat pe Răzvan. A avut pe corp și la cap urme adânci care păreau a fi de la tocul unui pantof de femeie.

Din cauza loviturilor primite, Răzvan Cosma s-a aflat în comă timp de şase luni. Medicii din România nu i-a dat nicio şansă de supravieţuire, dar norocul tânărului a fost că familia şi prietenii au făcut atunci un efort şi l-au transferat la o clinică din Germania. Răzvan şi-a revenit, dar a rămas cu un handicap.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...