Alimentarea cu gaze pentru două clădiri ale Societății de Gospodărire Urbană Ploiești a fost sistată marți, după ce SGU nu a plătit la termen facturile de utilități. Este vorba de punctele de lucru de la cimitirul Mihai Bravu și de la cimitirul Bolovani. Restanțele, atât la gaze, cât și la electricitate, au fost achitate ieri, dar problema financiară nu a fost încă rezolvată.

Cum s-a ajuns în această situație ne-a explicat Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.

“Noi am făcut bugetul pentru trimestrul I, în valoare de 2.600.000 lei, iar proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Ploiești. Ulterior, cineva din Primărie, nu știu cine, a modificat bugetul aprobat prin hotărâre de consiliu local și l-a micșorat, fără să anunțe, cu suma de 600.000 lei, deși Primăria și-a însușit facturile pentru lucrări. Acum nu mai poate fi făcut nimic pentru că până la finalul lunii Primăria nu mai are prevedere bugetară pentru a ne putea da diferența. Noi rămăsesem fără bani și de aceea nu am achitat facturile. Ieri au fost plătite, le-am achitat din bugetul propriu, din încasările pe care le-a făcut SGU.”, a explicat directorul Donald Constantin.

Nu este prima situație în care SGU nu-și poate achita datoriile, din cauza faptului că Primăria Ploiești nu a alocat sumele necesare. La începutul lunii, aproximativ 30 de angajați ai SGU au spus că nu și-au mai primit salariile de trei luni, după ce Primăria Ploiești a decis ca aceștia să nu mai fie angajații societății, ci să fie încadrați direct la instituțiile unde erau detașați (unități de învățământ din municipiu). Numai că mai departe nu s-a demarat acțiunea de încadrare pe posturile respective, implicit scoaterea la concurs a pozițiilor, iar oamenii au rămas neplătiți.

Detalii despre acest incident aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here