Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploiești, continuă să rămână în funcție, deși refuză sistematic să își facă treaba, adică să deblocheze plățile care duc aparatul administrativ la un colaps financiar! Situația este dezastruoasă atât la Clubul Sportiv Municipal, cât și în ceea ce privește serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din Ploiești! Sportivii CSM sunt neplătiți de mai bine de trei luni, iar în aceeași măsură clubul nu are bani să își achite facturile, ca urmare a faptului că Nicoleta Crăciunoiu nu vrea să trimită banii către CSM, motivând că sportivii sunt plătiți ilegal pe baza contractelor de tip PFA. Însă, atât Curtea de Conturi cât și Direcția Regională a Finanțelor Publice Ploiești au comunicat faptul că plățile sunt perfect legale.

Între timp, clubul și, implicit, primăria Ploiești, riscă să plătească daune și amenzi considerabile pentru perioada aceasta. Sportivii au depus memorii prin care cer să fie liberi de contract pentru că nu și-au primit banii, astfel încât să poată pleca la alte cluburi din țară. Iar dacă echipa de handbal nu se va prezenta la meciul din Insulele Feroe, Federația poate amenda clubul cu până la 50.000 euro și, în plus, va da interdicție pentru următorii trei ani, iar CSM nu va mai putea participa la niciun campionat.

În ciuda acestor probleme, Nicoleta Crăciunoiu continuă se refuze plata banilor către CSM. Oamenii se întreabă de ce rămâne Nicoleta Crăciunoiu în funcție în aceste condiții, în loc să-i cedeze locul unei alte persoane care duce la îndeplinire atribuțiile pe care și le asumă. Reporterii ziarului Incomod l-au întrebat pe primarul Adrian Dobre dacă s-a luat în considerare constituirea unei comisii disciplinare care să cerceteze situația.

“În primul rând, ar trebui să ne lămurim dacă ea încalcă sau nu prin decizia pe care a luat-o legea. Problema este că potrivit adreselor primite de la ministere, pentru că noi am făcut tot felul de adrese, lucrurile nu sunt atât de clare, în sensul în care doamna Crăciunoiu a încălcat vreo lege astfel. Ceea ce i se poate reproșa doamnei Crăciunoiu este altceva, faptul că până la un anumit moment aceste plăți s-au desfășurat, de la un anumit moment încolo, nu. Asta poate fi o culpă. Dar în ceea ce privește situația actuală, cred că luni ne vom clarifica, mai așteptăm niște răspunsuri de la ministere. Ai pârghii atunci când legea te sprijină. Atâta timp cât legea nu te sprijină, în sensul în care sunt situații incerte și neclare, teoretic n-ai pârghii. Eu acum de exemplu vin de la Ministerul Tineretului și Sportului unde de aproape trei săptămâni am transmis niște adrese și le-am solicitat să ne răspundă cu celeritate, având în vedere situația gravă care există, de exemplu la CSM. Iar dânșii evită să ne dea un răspuns. Eu ce să înțeleg de aici? Eu cred că indiferent de capacitatea noastră de a discerne o situație, o instituție care se ocupă de sport ar fi trebuit să vină cu un răspuns clar. Ei bine, nu îl avem. Ce să înțeleg? Asta este problema. Se cunoaște această situație, dar din păcate cei care erau în măsură să clarifice legislația la nivel național nu au făcut-o până în prezent. Asta este situația în care noi ne aflăm. Iar exemple date din țară, din păcate, și acolo lucrurile sunt destul de neclare. În continuare avem cluburi la nivel național care au contracte inclusiv pe convenție civilă, în condițiile în care aceasta, conform modificării din Codul Fiscal, nu mai există sau cel puțin nu se poate folosi în aceste spețe. Legea sportului prevede niște modalități de remunerare a unui sportiv, legea fiind din anul 2000, iar ulterior în 2016, prin modificarea Codului Fiscal, una din modalități a dispărut.”, ne-a explicat primarul Adrian Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here