Potrivit ultimelor informații, instalația de oxigen a spitalului covid din Târgu Cărbunești s-a oprit, vineri dimineață, din cauză că era goală. Stația era alimentată din două în două zile cu o cisternă, iar joi, transportul nu a mai venit. 
 Multinaționala care asigura mentenanța instalației de oxigen are sediul în Timișoara și un punct de lucru la București. Acesta este motivul pentru care a durat atât de mult reîncărcarea instalației.

 

Reprezentanții firmei ar fi trebuit să verifice nivelul de oxigen din stocator prin intermediul unei aplicații. Instalația trebuia reîncărcată încă de ieri, însă autocisterna, din nu se știe ce motiv, nu a venit. În mod normal, aceasta este încărcată din 2 în 2 zile.

Nimeni nu știe, în acest moment, să explice cât timp au stat pacienții internați fără oxigen, deoarece nu se știe, în primul rând, când s-a terminat rezerva de oxigen.

”Într-adevăr, spitalul a rămas fără oxigen în această dimineață. Am fost nevoiți să ducem pacienții din spital către alte spitale, iar acum pacienții se reîntorc în saloanele de unde au plecat. Chiar în acest moment am dat sarcină să îmi emită un ordin de prefect astfel încât corpul de control și o comisie mixtă de la ISU și DSP să meargă să verifice tot ceea ce s-a întâmplat, pentru a stabili vinovăția celor implicați în acestă situație. Nu pot să vă ascund, am fost la un pas de dezastru!”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul de Gorj.

Trei persoane au murit în secția ATI, după ce s-a aflat că stația nu mai are oxigen. Deocamdată, decesele nu sunt corelate cu accidentul.

Antena3

2 COMENTARII

  1. Orice instalație autorizată , este prevăzută obligatoriu şi cu un indicator de nivel… țărăneşte spus nu contează că acesta este electronic , mecanic , cu cifre , leduri , cadran cu ace / ceas s.a.m.d. ( pe care nişte nene’ care o întrețin tehnic şi respectic care o folosesc , au obligația , nicidecum facultatea , de a-l citi periodic / regulat ; şi de două – trei ori pe zi dacă este nevoie , mai ales în domeniul acesta de aplicații…şi mai cu seamă având în vedere suprasolicitarea sistemului / la capacitate maximă ).
    V-am mai spus de nenumărate ori faptul că marea majoritate a romanistanezilor sânt nişte caricaturi / rebuturi umane , caractere josnice / infecte , cinici , lipsiți de empatie , responsabilitate şi scrupule.Bă’ animalelor ! , oxigenul ăla’ ținea în viață oameni…nu era folosit la autogenul / aparatul de sudură a lu’ nea Gigi de la sculărie ; ca să nu vă pese dacă sau când era sau nu pe terminate ! Ce aplicație online bă ‘ putorilor , marş şi beliți-vă şi fizic ochii-n indicatorul rezervorului …măcar de două ori pe zi , prin rotație ca să nu obosiți prea mult ( vă lua 10 min.în total această citire şi notare într-un registru , până şi pe femeia de serviciu cu 4 clase o puteați învăța să citească măcar cele patru gradații de baza ; plin , 3 / 4 trei sfert plin , 1 / 2 jumătate şi 1 / 4 un sfert ).Iar între jumătate şi un sfert să-l tragă de mânecă pe nea’ manageru’ şi alți responsabili cu aprovizionarea ! Măcar ştiați astfel din timp situația rezervei de oxigen ( a instalației ) şi puteați solicita ajutor de urgență din orice sursă disponibilă ( până şi armata avea obligația de a vă pune la dispoziție astfel de rezerve , dacă nu găseați oxigen în timp util nicăieri altundeva ).Este ,,la mintea cocoşului” că orice instalație modernă ( modernă însemnând chiar de prin anii ’70…) se opreşte în mod automat când nu mai are ce livra ( atât din rațiuni economice cât şi de siguranță ).Vai de steaua voastră de idioți ( ,, oligozauri ” ) ajunşi ,, numai voi ştiți cum ” pe funcții de conducere…şi nu numai !

  2. P.S. Pentru incompetență , prostie , rea-credință şi corupție marş’ la puşcărie şi plătiți pentru răul făcut ! Ce tot ,, aruncați mortul ” unii în curtea celorlalți ? Angajați dracu’ unul sau doi ,, hausmeister / i ” ( precum sânt denumiți în țările germanice ) interesați să meargă treaba bine şi responsabili din fire / schimb la fiecare asemenea instituție , în loc să vă angajați toate pilele puturoase şi retarde pe post de ,,brancardieri” şi alți ,, plimbători de hârtii…tăietori de frunze la câini…sau frecători de mentă “.Un meseriaş din ăla’ cu adevărat priceput … şi bine plătit pentru a fi motivat , este de neprețuit oriunde ( ştie ce să facă în orice situație limită şi la cine să apeleze dacă nu face față singur , indiferent că este vreo problemă ce ține de : instalația sanitară / branşamente / canalizare ; electrice / electrotehnice – automatizare / mecanice / hidraulice / avarii de presiune ale instalațiilor specifice care deservesc unitatea ; veți fi surprinşi să constatați faptul că unii dintre ei sânt pasionați şi cunosc inclusiv electronică şi calculatoare…atât pe partea de harware cât şi pe cea de software ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here