fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

De ce refuză Primăria Ploieşti să plătească facturile emise de Termoficare Prahova. Motivaţia oficială

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti insistă că nu va da bun de plată pentru facturile totalizând 6,6 milioane de lei emise de actualul operator, Termoficare Prahova SA, pe motiv că acestea ar fi trebuit avizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, lucru pe care ADI-ul nu l-a făcut.

Într-un comunicat de presă transmis luni, administraţia ploieşteană anunţă că, în baza atribuţiilor de coordonare a Direcţiei Economice, noul viceprimar al municipiului, Anca Popa, a analizat situaţia facturilor pentru subvenţie rămase de la fostul operator şi primite de la cel actual, ajungând la concluzia că, în cazul Termoficare Prahova S.A., plata nu se poate face în condiţii legale.

„Viceprimarul municipiului Ploiești, doamna Anca Adina Popa, potrivit atribuțiilor ce îi revin, coordonează, îndrumă și verifică activitatea Direcției Economice a municipalității. În acest context, viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare. Astfel, în ceea ce privește situația subvenției la energia termică livrată populației s-a constatat că pentru suma datorată la acest capitol fostului operator al serviciului de termoficare, care este în cuantum total de 114.097.866,28 lei, există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44.796.532,47 lei”, se arată în prima parte a comunicatului de presă.

- Reclamă -

Volosevici, despre litigiul intentat de Termoficare Prahova SA: Facturile s-au blocat la ADI Termo

„În altă ordine de idei, facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova și au o valoare de 6.637.787,05 lei. Având în vedere că, până în prezent, facturile menționate nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către A.D.I. Termo Prahova, conform atribuțiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora. În aceste condiții, luând în considerare și legislația de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Adina Popa a declarat că nu va acorda «bun de plată» pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A.”, mai menţionează Primăria Ploieşti.

Blestemul Ploieștiului: ADI-ul, struțo-cămila care ne-a îngropat în gunoaie și ne-a lăsat fără apă caldă. Vine ADI Mobilitate să ne învețe mersul pe jos?

- Reclamă -

Peste problema legată de avizarea din partea ADI Termo Prahova, conducerea Primăriei a subliniat în mai multe rânduri că, în viziunea sa, în contract există clauze introduse în mod ilegal, motiv pentru care a depus şi o plângere penală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut