fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

”De la beleaua satului la școala poporului”. Liceul din Comarnic a aniversat 130 de ani

Citește Și

- Reclamă -

Liceul ”Simion Stolnicu” din Comarnic a aniversat 130 de ani de la înființare. Momentul a fost marcat printr-o serie de activități realizate joi, 16 mai, la Muzeul Cinegetic Posada.

Dascălii și elevii primei școli din Comarnic, coordonați de directorul prof. Elena Peticilă, au organizat un eveniment complex, dedicat educației, oamenilor, culturii și comunității.

Gazda aniversării a fost Romsilva – Muzeul Cinegetic Posada, dat fiind faptul că liceul este la ora actuală în plin proces de reabilitare. Invitați au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Prahova, Consiliului Județean Prahova, Parlamentului României, foști directori și profesori, dar și foști elevi ai instituției de învățământ.

- Reclamă -

Cu prilejul aniversării a 130 de ani de la înființarea școlii, prof. dr. Cristina Ilincuța a lansat cartea dedicată învățământului din Comarnic, ”De la beleaua satului la școala poporului”, eveniment în cadrul căruia, printre invitați, s-a numărat și prof. univ. dr. Laurențiu Vlad.

Invitații au avut prilejul să admire o expoziție de picturi expusă în cadrul muzeului de către doi pictori locali, foști elevi ai liceului, Bogdan Georgescu și Codruț Radi.

Ziua a fost completată de momente literare dedicate poetului Simion Stolnicu, prezentări ale istoriei locului, strâns legată de familia Bibescu, momente artistice folclorice puse în scenă în curtea interioară a castelului de la Posada de către elevii instituției de învățământ și ai Asociației ”Zestrea Carpaților” din Comarnic. Totodată, o fost organizată și o sesiune de dezbateri și discuții de aducere aminte, la care au luat parte toți invitații care au absolvit sau au predat la Liceul din Comarnic.

- Reclamă -

Prin intermediul tehnologiei, la eveniment au putut participa online sau prin mesaje digitale și foști elevi sau profesori care nu au putut să participe fizic, iar astfel s-a întregit o comunitate valoroasă, legată pe veci printr-un numitor comun: Liceul ”Simion Stolnicu” din Comarnic.

Imagini de la momentul aniversar:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...