După episodul de ieri de la școala Elena Doamna din Ploiești, în urma căruia zeci de elevi au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat laptele și cornul distribuit prin programul guvernamental, s-a luat decizia ca începând de mâine în unitățile de învățământ să fie distribuit doar lapte UHT.

“Se va distribui doar lapte UHT, nu se va mai distribui lapte pasteurizat până nu ies analizele. A fost distribuit și astăzi, dar nu am avut ce face. Până nu ies analizele nu putem afirma că toxiinfecția a fost de la un motiv anume, de la lapte sau de la corn. Nu putem învinovăți pe cineva fără să avem dovezi”, a declarat Bogdan Toader, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Laptele pasteurizat are termen de valabilitate de 5-15 zile, dacă a fost păstrat la temperatura optimă, în timp ce laptele UHT rezistă cel puţin 6 luni fără refrigerare şi conservanţi, timp în care nu îşi modifică textura, culoarea, gustul sau valoarea nutriţională. Prin pasteurizare se elimină 99,99% din bacteriile iniţiale, dar nu şi sporii care pot să germineze după desfacerea cutiei.

Vă reamintim că ieri, zeci de copii, elevi de clasa a V-a și a VI-a, au ajuns de urgență la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat laptele și cornul distrubuit în școli.

Citește și Medicii acordă îngrijiri medicale elevilor de la școala ”Elena Doamna” din Ploiești (GALERIE FOTO)

Ce spun părinții a doi copii de la școala ”Elena Doamna”, care au făcut toxiinfecție alimentară (VIDEO)

Elevii încă primesc lapte și corn. Declarația unui părinte:” Este revoltător faptul că unii fac bani îmbolnăvindu-ne copiii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here