Mai multe sesizări în care cetățenii din Ploiești reclamau prezența unui nor de praf alb în atmosferă și a unui miros greu de produse petroliere i-au pus în alertă pe comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Prahova, care, în data de 04.06.2021, au demarat un control la rafinăriile din Ploiești, pentru a stabili cauza acestui disconfort.

În timpul verificărilor, s-a constatat că, în zona batalurilor care aparțin unuia dintre operatori, se efectuau lucrări de ecologizare, existând emisii de praf alb în atmosferă (provenit din fluxul tehnologic de tratare a gudroanelor acide și din procesul de amestecare a varului cu gudroane în batal), precum și un miros specific.

Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate, respectiv neîndeplinirea măsurii trasate de comisarii GNM la controlul anterior privind limitarea dispersiei emisiilor de praf în atmosferă, GNM-CJ Prahova a aplicat o sancțiune contravenționala de 100.000 lei, confom OUG195/2005.

Controlul este în desfășurare, urmând ca, la finalul verificărilor, să revenim cu noi informații privind neconformitățile identificate și sancțiunile aplicate operatorilor economici, potrivit legislației în vigoare.

 

Sursă foto printscreen  Facebook – Garda Națională de Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here