Avocatul Dumitru Bogdan, specializat în drept administrativ, a anunțat că va ataca la Curtea de Apel Ploiești ordinul emis miercuri prin care comuna Gornet din Prahova va intra în carantină. Acesta a precizat că decizia nu este justificată.

”Nu înțeleg de ce au ales tocmai comuna Gornet din Prahova. Au fost șapte cazuri de COVID-19, dar deja unul a primit test negativ. De ce nu au carantinat satul Homorâciu, unde este un focar mult mai mare în căminul de bătrâni de exemplu. Voi studia în cursul zilei de astăzi ordinul de carantinare și apoi voi merge la Curtea de Apel din Ploiești, instanță abilitată să judece astfel de cazuri”, a precizat avocatul Bogdan Dumitru.

Acesta a adăugat că speră ca dosarul să fie judecat în regim de urgență, înainte ca ordinul de carantinare a comunei pe care o reprezintă să nu expire de la sine.

Carantinarea unui sat din comuna Gornet din Prahova a fost decisă prin vot în cadrul unei ședințe de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit unor surse, au fost 17 voturi pentru instituirea carantinei zonale, iar trei împotrivă.

Potrivit ordinului emis de CSJU: ”Această hotărâre a fost adoptată în conformitate cu criteriile utilizate în evaluarea riscului epidemiologic în vederea instituirii carantinării zonale, elaborate de către Institutul Național de Sănătate Publică, și pentru limitarea transmiterii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV 2, pe baza analizei elaborate de către DSP Prahova și cu avizul INSP, deoarece:

În comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020;

Rata de infectare depășește nivelul de 3 cazuri /1000 de locuitori;

Cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunități închise);

Ponderea populației cu vârsta de 65 de ani și peste este similar în comună cu cea din restul județului”.

Comuna Gorent din Prahova a devenit celebră la finalul anului trecut. Aici a fost ridicată cea mai înaltă cruce de lemn din Europa. Monumentul a fost finanțat integral de avocatul care acum atacată în instanță măsura carantinei.

Prahova se află de la începutul lunii iulie pe lista județelor roșii din cauza exploziei cazurilor de COVID-19. Dacă în data de 30 iunie, în Prahova au fost raportate 390 de cazuri, acum deja numărul persoanelor depistate pozitive s-a triplat. Conform raportării Direcției de Sănătate Publică, din data de 22 iulie, 1.253 de prahoveni au fost infectați cu SARS-CoV 2, iar trendul este crescător. Multe dintre noile focare au fost descoperite în zona parcurilor industriale din județ unde funcționează fabrici cu mii de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here