sgu ploiesti
Tribunalul Prahova obligă SGU Ploiești, societate care aparține municipalității, și Consiliul Local Ploiești să numească un nou consiliu de administrație, după ce contestația unei foste candidate a fost admisă. Decizia nui este definitivă și, dacă va rămâne neschimbată, va avea repercusiuni grave atât asupra activității societății, cât și asupra celor care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor. Toate deciziile actualului consiliu de administrație vor deveni nule, iar membrii AGA ar putea fi cercetați pentru abuz în serviciu!

La constituirea actualului consiliu de administrație, au fost făcute evaluări asupra candidaților de către o firmă specializată și o comisie a administrației locale. În funcție de punctajele obținute de candidați, a fost întocmită o ierarhie.

Suprinzător însă, la momentul numirii, unii dintre candidații cu punctaje superioare s-au trezit înlocuiți cu persoane care au obținut mai puțin la evaluare.

Cel mai mare salt l-a făcut Ionuț Crețu. Deși nu era pe loc eligibil, Crețu a intrat în CA-ul SGU Ploiești și a fost numit președinte.

Ionuț Crețu este fost președinte al TSD Prahova  Și-a dat demisia în primăvara acestui an.

Socotelile au fost însă “stricate” de una dintre persoanele care au candidat pentru CA.

Acesata a constestat numirea noului CA în instanță. Iar decizia Tribunalului Prahova, nedefinitivă, îi dă dreptate:

Soluția instanței în dosarul nr. 5184/105/2017 al Tribunalului Prahova: admite cererea avand ca obiect anulare act administrativ formulată de reclamanta Scarlat Maria Manuela in contradictoriu cu parati SGU Ploiesti SRL si Municipiul Ploiesti prin Consiliul Local Ploiesti, anuleaza HCL 42/2017 Si obliga pârâtele sa emită o nouă hotarare de numire a membrilor in Consiliul de Administratie a SGU care îndeplinesc criteriile prev de art 28 din OUG 109/2011. Obligă paratele in solidar la plata cheltuielilor de judecată de 1600 lei onorariu avocat si taxa judiciara. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Dacă decizia va rămâne neschimbată, lovitura pe care o încasează societatea aflată sub tutela Consiliului Local Ploiești va fi nimicitoare. SGU Ploiești e oricum pe butuci. Angajații au protestat de mai multe ori din cauza restanțelor financiare, iar datoriile la ANAF sunt uriașe.

Dacă numirea consiiului de administrație va fi declarată definitiv ilegală, va porni un adevărat tăvălug care are toate șansele să dărâme SGU Ploiești.

În acest caz, TOATE deciziile luate de actualul consiliu de administrație vor fi lovite de nulitate! Este vorba despre hotărâri adunate în mai bine de un an!

Este prima dată în justiție când se anulează deciziile unui CA pe o perioada de peste un an.

De asemenea, actualul CA va trebui dizolvat și numit altul, pe baza clasamentului corect la evaluare.

Toate aceste lucruri se vor sparge în capul membrilor Adunării Generale a Acționarilor, cei doi consilieri locali Marilena Stanciu (PSD) și Sorin Văduva (ALDE).

Ei sunt cei care au numit actualul CA și pot fi acuzați de abuz în serviciu.

Iar, prin numirea ilegală a Consiliului de Administrație, vor fi direct răspunzători pentru aducerea societății la care lucrează peste 800 de oameni aproape de faliment.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here