Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, a fost dus astăzi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce aseară procurorii anticorupție din Ploiești au decis reținerea acestuia.

Instanța a decis ca Radu Ionescu să fie arestat preventiv 30 de zile, după ce procurorii anticorupție l-au acuzat de luare de mită.

Decizia instanței nu este, însă, definitivă, Radu Ionescu având posibilitatea de a face apel.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, (UNPR) a fost adus, marţi, cu mandat la sediul DNA Ploieşti pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat că ar fi primit mită un autoturism de lux, în valoare de 26.000 de euro, pentru a acorda, preferenţial, contracte cu Consiliul Județean Prahova.

Faptele de care este suspectat Radu Ionescu sunt din anul 2007, în primul mandat al acestuia la Consiliul Județean Prahova.

Potrivit unor surse judiciare, Radu Cezar Liviu Ionescu este suspectat că, în anul 2007, în primul său mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, ar fi primit mită un autoturism de lux, pentru a acorda preferenţial contracte derulate din fonduri ale Consiliului Județean.

Autoturismul folosit de Radu Ionescu, în valoare de 26.000 de euro, ar fi fost cumpărat în leasing, pe numele lui, dar banii, potrivit anchetatorilor, ar fi fost achitaţi de către beneficiarul contractelor. În acest dosar se pare că denunțător este chiar omul de afaceri care i-a dat autoturismul drept mită lui Ionescu.

Scos din sediul DNA Ploiești încătușat, Radu Ionescu nu a făcut nicio declarație și nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor aflați la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here