fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Decizia luată de Tribunalul Prahova cu privire la dosarul lui Florian Walter

Citește Și

- Reclamă -

Magistraţii Tribunalului Prahova au declinat, marţi, în favoarea Tribunalului Bucureşti, competenţa privind soluţionarea unei cereri a omului de afaceri Florian Walter de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Potrivit unei informări făcute publice de Tribunalul Prahova, magistraţii au admis, marţi, excepţia necompetenţei teritoriale în privinţa unei solicitări depuse de omul de afaceri Florian Walter, aflat în prezent în Arestul Central, prin care acesta cere instanţei înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

- Reclamă -

Astfel, Tribunalul Prahova şi-a declinat competenţa în favoarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Fostul patron al companiei Romprest Florian Walter este arestat preventiv pentru evaziune fiscală, constituire de grup infracţional şi instigare la spălare de bani.

El a fost adus în ţară în 5 martie, iar o zi mai târziu Tribunalul Prahova a confirmat mandatul de arestare preventivă emis de această instanţă în lipsă, pe numele lui Walter, în luna mai a anului trecut. Walter a contestat decizia la Curtea de Apel Ploieşti, însă magistraţii acestei instanţe au respins contestaţia, menţinând mandatul de arestare.

- Reclamă -

Cercetările în acest caz au fost făcute iniţial de procurorii DIICOT, ei fiind cei care au formulat propunerea, dar între timp dosarul a fost disjuns şi declinat procurorilor DNA Ploieşti. De acolo, cauza a fost preluată de către structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul fiind conexat cu altul în care Florian Walter este cercetat de către DNA.

În 29 mai 2015, DIICOT Ploieşti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar în care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infracţional, iar SC Compania Romprest Service, controlată de Florian Walter, a fost deferită justiţiei ca parte responsabilă civilmente.

Omul de afaceri a plecat din ţară la sfârşitul lunii aprilie 2015, cu puţin înainte ca procurorii DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Walter a fost găsit în Emiratele Arabe Unite în 2 iunie 2015, în condiţiile în care era dat în urmărire internaţională din 22 mai.

Walter este suspectat că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip ”fantomă”. Prejudiciul constatat în acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

- Reclamă -

Unele dintre firmele implicate în lanţul comercial fictiv erau administrate de unul dintre finanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, şi de soţia acestuia, Cristina Capră. La sfârşitul lunii mai, 18 persoane, printre care şi Nicolae Capră, au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT Ploieşti în acest dosar.

Sursa: www.ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum a fost sancționată asistenta de la maternitatea din Ploiești care a încurcat copiii

Asistenta care a încurcat bebelușii la maternitate din Ploiești a fost sancționată cu 10% din salariu pentru o perioadă...
Sari la conținut