Andreea Nicoleta Vizu, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din Ploiești, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul secției penale a Judecătoriei Ploiești în data de 11 aprilie 2022 și nu a primit un prim termen de judecată.

Anterior trimiterii în judecată, femeia s-a adresat aceleiași instanțe și a cerut un ordin de protecție față de fostul său concubin, tatăl gemenilor. Andreea Vizu a reclamat faptul că bărbatul ar fi amenințat-o cu moartea folosind un cuțit, lovind-o totodată cu pumnii. Bărbatul a negat acuzațiile, dar a recunoscut că și-a vizitat fosta concubină, dar doar pentru a-i ducea cafea și țigări.

Judecătoria Ploiești a admis cererea tinerei și i-a impus bărbatului să nu se mai apropie de victimă și de locuința ei pe o perioadă de șase luni.

”Admite cererea având ca obiect „ordin de protecție” formulata de petentul Parchetul de pe langă Judecătoria Ploieşti pentru victima Vizu Andreea Violeta în contradictoriu cu pârâtul Preda Ştefan Gabriel. Dispune pentru o perioada de 6 luni de la data emiterii prezentului ordin de protectie- obligarea pârâtului la păstrarea unei distante minime de 100 m față de victima şi faţă de locuinţa acesteia”.

În februarie, Judecătoria Ploiești a decis să o decadă din drepturile părintești pe Andreea Vizu cu privire la cel de-al treilea copil al femeii, fratele cel mare al gemenilor morți în tragedia din agust 2021.

”Admite acţiunea formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în contradictoriu cu pârâţii Vizu Andreea-Violeta şi P. M.-C. Decade în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti pe Vizu Andreea-Violeta, faţă de minorul …., născut la data de 22.07.2016”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Băiatul a rămas în custodia tatălui biologic.

Cei doi copii gemeni ai Andreei Vizu aveau doi ani și o lună a data accidentului. Aceștia fuseseră lăsați nesupravegheați în apartament, în timp ce mama lor se afla într-o altă cameră, în live pe Tik Tok. Copiii s-au urcat pe pervazul ferestrei larg deschise și au căzut de la etajul zece, murind pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here