După ce l-a demis pe Bogdan Diaconu de la șefia PRU, acest partid a anunțat astăzi într-un comunicat comun cu partidul Forța Națională ”unirea celor două formațiuni într-un singur partid patriotic”.

Inițiativa i-a aparținut europarlamentarului Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății, care ”a lansat un apel repetat în vederea unificării forțelor patriotice din România și a formării unui mare partid naționalist care să apere valorile și interesele României”. Comunicatul comun al celor două formațiuni arată că, ”răspunzând acestui apel, reprezentanții Partidului România Unită și cei ai partidului  Forța Națională s-au întâlnit duminică, 5 februarie 2017, pentru a stabili pașii de urmat în acest sens. Întâlnirea reprezentanților celor două formațiuni patriotice s-a încheiat cu decizia comună de a începe de îndată procesul unificării curentului naționalist din România”.

Crearea unui pol naționalist este justificată, potrivit comunicatului, de faptul că ”în ultima vreme, situația politică din țară s-a agravat. Pe plan internațional, asistăm la un eșec manifest al politicilor globaliste și la o reîntoarcere a cetățenilor spre valorile națiunilor și tradițiilor naționale”.

Comunicatul precizează că ”Partidul România Unită a început un proces decisiv de reîntoarcere la valorile autentice românești și de îndepărtare de la conducerea PRU a celor care nu reprezintă naționalismul românesc”, cu referire la faptul că Biroul Permanent Național l-a demis pe Bogdan Diaconu de la președinția PRU, dezicându-se de deciziile acestuia și de asocierea cu Sebastian Ghiță.

În urma întâlnirii, ”partidul Forța Națională și Partidul România Unită au stabilit o echipă comună de lucru și un calendar de acțiuni prin care cele două formațiuni să se unească într-un singur partid care să fie afiliat la Mișcarea pentru Europa Națiunilor și Libertății, acolo unde Forța Națională este deja membru. Noul partid va fi astfel parte integrantă din mișcarea ce reunește toate partidele patriotice din Europa. Cele două formațiuni vor lansa și altor partide de orientare patriotică invitația de a se alătura noului pol naționalist”.

În final, semnatarii comunicatului afirmă că ”Dorim să fim un partid care să unească, nu să dezbine! Dorim o Românie democratică, puternică și demnă în fața lumii!”

Comunicatul despre unirea dintre PRU și partidul Forța Națională este semnat de europarlamentarul Laurențiu Rebega, Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, și de conducerile celor două partide: Robert Bugă, Prim-vicepreședinte PRU, Horațiu Șerb, Secretar General PRU,  Vasile Vlașin, Vicepreședinte PRU, Dumitru Bădrăgan, Vicepreședinte și Purtător de cuvânt PRU, Viorel Popescu, președinte FN, Mircea Găinușă, Secretar General FN,  Puiu Cloțaru, Vicepreședinte FN și Radu Parfene, Vicepreședinte FN.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here