fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Decizie neaşteptată în procesul celui mai tânăr criminal din Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Decizie surprinzătoare a magistraţilor din cadrul Tribunalul Prahova în dosarul celui mai tânăr criminal din Prahova, un adolescent de 15 ani care şi-a ucis cu zeci de lovituri de cuţit prietenul în vârstă de 13 ani.

La doi ani de la comiterea faptei, instanţa cere verificarea amprentelor de pe obiectele găsite de poliţişti la cercetarea de la faţa locului din data de 6 martie 2020. Decizia instanţei a fost luată la solicitarea unuia dintre inculpaţii din dosar.

Totodată, instanţa a admis percheziţia informatică a telefoanelor folosite în ziua tragediei atât de băiatul ucis, dar şi de unul dintre cei doi tineri acuzaţi de omor. Se cere astfel, verificarea convorbirilor salvate în aplicaţia WhatsApp, a fotografiilor şi a înregistrărilor video existente în cele două aparate aflate în custodia poliţiei.

- Reclamă -

La crima care a avut loc la începutul lunii martie 2020 în comuna prahoveană Berceni au fost folosite două cuţite, iar suspecţi de omor sunt două persoane, adolescentul de 15 ani şi un tânăr în vârstă de 19 ani. Judecătoriilor li se solicită să compare amprentele de pe prăselele cuţitelor şi să stabilească exact cu ce armă a lovit fiecare dintre autori, potrivit unor surse judiciare. Fiind vorba despre urme organice, este puţin probabil ca amprentele să se fi păstrat după atâta amar de vreme, chiar dacă obiectele au fost conservate în camera de corpuri delicte a Poliţiei Prahova.

”Dispune emiterea de adresă către Serviciul Criminalistic al IPJ Prahova în vederea efectuării expertizei criminalistice dactiloscopice, având ca obiective:

1. Compararea dactiloscopică a urmelor ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuate în dosarul 63/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu cele alte inculpaţilor Ioniţă Georgian Ionuţ şi Vasile Liviu-Anton.

- Reclamă -

2. Examinarea criminalistică dactiloscopică a mijloacelor materiale de probă ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului şi în cazul în care pe aceste mijloace de probă există urme papilare, ori palmare, se va proceda la ridicarea lor şi compararea lor dactiloscopică cu cele ale inculpaţilor Ioniţă Georgian Ionuţ şi Vasile Liviu Anton”, a dispus Tribunalul Prahova, potrivit portalului instanţelor de judcată.

Potrvit sursei citate, Ioniţă Georgian Ionuţ şi Vasile Liviu-Anton, cei doi tineri acuzaţi de omor, au fost programaţi pentru testarea poligraf, având în vedere că declaraţiile lor sunt contradictorii.

Crima de care sunt acuzaţi adolescentul de 15 ani şi prietenul său de 19 ani s-a petrecut în satul Moara Nouă din comuna prahoveană Berceni, în noaptea de 5 spre 6 martie 2020. Victima, Florin P., un copil de 13 ani, sportiv de performanţă, era cunoscut în sat pentru agresivitatea sa. Făcea box şi ar fi trebuit să participe la competiţii naţionale, iar antrenorii săi se aşteptau chiar la o medalie din partea lui.

Din păcate, Florin nu şi-a păstrat talentul şi abilităţile doar pentru ringul de box. Din contră, se înhăitase cu băieţi de vârstă mult mai mare, ajungea rar la şcoală, începuse să consume alcool şi îşi făcuse în sat un renume de ”băiat rău”. Se fotografia în ipostaze nepotrivite pentru un copil de 13 ani, cu pumnii strânşi ameninţător şi chiar cu un cuţit la gât. Ultima zi din viaţa sa şi-a petrecut-o împreună cu cei care aveau să-I curme viaţa, Ionuţ Georgian Ioniţă (19 ani) şi cu Vasile Liviu Anton (15 ani).

- Reclamă -

În ziua tragediei, victima ar fi primit un mesaj pe telefon în care era invitat ”în fân”. Nu este clar la ce se referea această expresie, dar spre finalul zilei de 5 martie 2020, Florin împreună cu amicii săi au ajuns acasă la Ionuţ Georgian Ioniţă. Tânărul era singur pentru că tatăl lui se afla la serviciu, schimbul al doilea, şi era aşteptat să se întoarcă acasă după miezul nopţii. Cei trei se pare că au petrecut, iar Florin (victima) ar fi consumat şi alcool. Vecinii susţin că dinspre casa ororilor din satul Moara Nouă se auzeau zgomote ca de ceartă, dar şi muzică. Totuşi, nimeni nu se aştepta la un aşa deznodământ.

Când tatăl lui Georgian Ioniţa s-a întors acasă de la serviciu, a făcut şi descoperirea macabră. În baie zăcea corpul lui Florin, măcelărit la propriu. Medicii legişti au descoperit nu mai puin de 24 de lovituri de cuţit pe cropul băiatului. Cei doi suspecţi, Georgian şi Vasile, se pare că au încercat să acopere urmele crimei, dar n-au mai avut timp. Au reuşit să arunce hainele murdare de sânge în closetul din spatele casei. Ambii au fot arestaţi ca principali suspecţi ai crimei, aflându-se şi în prezent în arest, unul la Tichileşti, la penitenciarul pentru minori, iar celălalt în Dâmboviţa.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...