delegatie banca mondiala spital municipal ploiesti studiu prefezabilitate
Reprezentanţii Primăriei Ploieşti, ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, au avut miercuri o şedinţă de lucru pe tema proiectului pentru realizarea viitorului spital municipal de urgenţă. Discuţiile vin în condiţiile în care autorităţile locale au anunţat că vor să realizeze proiectul prin parteneriat public-privat, cu implicarea Băncii Mondiale, având deja dat în lucru un studiu de prefezabilitate.

“Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții IFC pentru o evaluare preliminară a studiului de prefezabilitate pentru Spitalul Municipal de Urgență Ploiești. Delegația condusă de doamna Mehita Fanny, managerul echipei IFC care se ocupă de PPP în Europa, a fost primită la sediul municipalității, în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat consilierul pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești și lider de proiect, doamna Mariana Câju, administratorul public al municipiului Ploiești, doamna Simona Albu, președintele CAS Prahova, domnul Cătălin Măguleanu, şi managerii celor două spitale aflate în administrarea municipalității ploieștene. În cadrul întâlnirii de lucru, reprezentanții IFC au purtat discuții şi cu președintele CAS Prahova pentru a clarifica aspectele legate de finanțarea spitalelor publice din România”, a anunţat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă.

“Domnul primar Andrei Volosevici a declarat că proiectul Spitalului Municipal de Urgenţă Ploieşti este unul ambițios şi speră ca lucrările să înceapă în anul 2023. De asemenea, doamna Mehita Fanny, managerul echipei IFC, a precizat că «succesul acestui obiectiv de investiții va deschide mai multe proiecte în România, în domeniul sănătății»”, se mai specifică în comunicat.

În urma  discuțiilor şi clarificărilor purtate astăzi reprezentanții IFC vor finaliza raportul în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here