denuntator chiliman

denuntator chilimanO serie de coincidenţe în cazul omului care a turnat tot la DNA în dosarul primarului Sectorului 1 sunt dezvăluite de jurnalistul Răzvan Zamfir pe blogul personal. Bogdan Piţigoi, fost director în primăria condusă de Chiliman, are o poveste complexă.

Bogdan Piţigoi a înfiinţat, împreună cu alţi tineri demisionari din PNŢCD, organizaţia Mişcarea Populară. Piţigoi a pus bazele Asociaţiei Mişcarea Populară, în 2003, preluând apoi vicepreşedinţia Partidului Umanist Român. Mişcarea Populară a lui Piţigoi era o grupare orientată spre Partidul Popular European, asumându-şi doctrina şi însemnele acestuia, întocmai că formaţiunea patronată de fostul preşedinte Băsescu.

La scurt timp după înfiinţarea organizaţiei, mulţi dintre membrii fondatori au renunţat la funcţiile de conducere din ONG pentru a prelua şefia organizaţiilor PUR (ulterior PC, actual ALDE). Deşi pare că între cele două „mişcări populare” nu există nicio legătură (cu excepţia denumirii, a doctrinei şi a afilierii europene), în momentul în care Ioana Băsescu a încercat să înregistreze denumirea pentru organizaţia proprie, nici Bodan Piţigoi, nici colegii săi nu s-au opus, deşi aveau dreptul legal. Înfiinţarea „Mişcării Populare” pro-Băsescu s-a produs, deci, cu aprobarea tacită a fostului vicepreşedinte PUR, scrie jurnalistul Răzvan Zamfir pe blog.

Seria coincidenţelor nu se opreşte aici. Bogdan Piţigoi, primul fondator al Mişcării Populare şi fost vicepreşedinte al Partidului Umanist Român, este şi denunţător din dosarul Chiliman-Moisescu. Ajuns Director de Investiţii în Primăria Sectorului 1 şi membru PNL, Bogdan Piţigoi este cel care le-a furnizat procurorilor informaţii referitoare la circuitul şpăgii în administraţia Chiliman.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here