Polițiștii din cadrul IPJ Prahova și reprezentanți ai Gărzii Forestiere au efectuat, marți și miercuri, mai multe controale care au vizat depozitele de material lemnos. 

 

“În perioada 12 – 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat verificări la agenții economici situați în Județului Prahova care au ca obiect de activitate depozitarea, transportul și prelucrarea materialelor lemnoase.

Astfel, au fost verificați 4 agenți economici și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 10.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 57,52 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 43.702,28 de lei

 

Exemple:

  1. Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Mizil s-a constatat o diferență de 37,59 de metri cubi cherestea, diferite specii, între stocul scriptic din SUMAL și stocul faptic.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic conform prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus măsura complementară a confiscării volumului de 37,59 de metri cubi cherestea, diverse specii, în valoare de 36.933 de lei.

 

  1. Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din orașul Vălenii de Munte, s-a constatat o diferență de 8,31 de metri cubi cherestea plop, între stocul scriptic din SUMAL și stocul faptic.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic conform prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus măsura complementară a confiscării volumului de 8,31 de metri cubi cherestea plop, în valoare de 5.351,64 de lei.

  1. La o altă societate comercială, tot din orașul Vălenii de Munte s-a constatat că agentul economic a emis trei avize de însoțire a materialului lemnos dintr-un depozit al societății pentru un volum de 11,62 de metri cubi de lemn de foc, dar în realitate materialului lemnos a fost încărcat și expediat din alt depozit.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic conform prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus măsura complementară a confiscării volumului de 11,62 de metri cubi de lemn de foc, în valoare de 1.417,64 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here