fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Deputat George Ionescu: ”Plata salariaților în zilele de sărbătoare legală ar trebui să fie suportată de la bugetul de stat”

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Forta Dreptei propune modificarea legislației privind plata salariaților în zilele de sărbătoare legală.

Deputatul George Ionescu, președinte Forța Dreptei Prahova, a transmis un comunicat de presă prin care anunță că în Senat se află în dezbatere un proiect prin care plata salariaților în zilele de sărbătoare legală să fie suportată de la bugetul de stat.

Comunicat de presă:

”Forta Dreptei, un partid politic dedicat promovării valorilor și principiilor democratice în România, a lansat o inițiativă legislativă menită să aducă dreptate și echitate în ceea ce privește plata salariaților în zilele de sărbătoare legală. Propunerea urmărește ca această responsabilitate să fie suportată de la bugetul de stat, și nu de către angajatori, așa cum este în prezent.

- Reclamă -

Astăzi, angajatorii din România au obligația legală de a plăti salariaților lor în zilele de sărbătoare legală, chiar dacă aceștia nu muncesc. Această povară financiară cade în întregime asupra angajatorilor și poate reprezenta o sarcină grea pentru afacerile mici și mijlocii. Forta Dreptei consideră că este necesară o modificare a acestui sistem inechitabil, care să aducă beneficii atât angajaților, cât și întreprinzătorilor.

Prin intermediul propunerii noastre legislative, dorim să transferăm responsabilitatea plății salariaților în zilele de sărbătoare legală de la angajatori către bugetul de stat. Este timpul să reechilibrăm balanța și să oferim un sprijin real întreprinderilor, în special celor mici și mijlocii, în contextul economic actual. În același timp, salariații vor beneficia de o protecție mai mare și de un cadru legal care să le asigure plata corespunzătoare în aceste zile speciale.

Această inițiativă reprezintă un pas important spre construirea unei societăți în care toți participanții să beneficieze de drepturi și oportunități egale.

- Reclamă -

Proiectul se află acum în dezbatere în Senat”, a transmis deputatul George Ionescu, președintele Forța Dreptei Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...