fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Deputatul Bogdan Toader, atac la adresa unui primar din județ: „a desființat o școală ca să scape de directoare”

Citește Și

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODUPDATE După publicarea articolului, primarul comunei Târgșoru Vechi ne-a transmis un mesaj prin care a negat acuzațiile lui Bogdan Toader potrivit cărora a desființat școala pentru a o înlătura pe directoare. Iată mesajul transmis de primar jurnalistului Incomod:

Deputatul PSD Bogdan Toader (foto sus) îl acuză pe primarul PNL Nicolae Drăgan că a desființat o școală din comuna Târgșoru Vechi pentru ca directoarea unității de învățământ să își piardă postul. Consiliul Local a votat proiectul, iar școala nu va mai avea personalitate juridică, ci va fi structură a unei alte școli din comună.

- Reclamă -

Într-o postare pe Facebook, Bogdan Toader a explicat că primarul Drăgan a propus consiliului local proiectul de desființare a școlii fără o motivație clară. Contactat de ziarul Incomod, deputatul ne-a dat mai multe detalii și ne-a spus și care ar fi miza acestei mutări: desființarea postului directoarei școlii.

Bogdan Toader spune că a fost prezent la ședința Consiliului Local în care edilul comunei Târgșoru Vechi a propus proiectul și că i-a cerut primarului lămuriri cu privire la motivația din spatele inițiativei, dar că acesta nu a reușit să formuleze un răspuns concret.

Mai mult, Toader spune că a mers cu o listă de semnături din partea profesorilor și a 300 de părinți care se opuneau desființării, iar primarul a replicat că oamenii au fost influențați să semneze. În schimb, deputatul spune că întrebarea de pe listă a fost formulată foarte clar și specifica faptul că prin desființare școala devine structură a unei alte școli din comună.

- Reclamă -

„Ei nu vor mai putea desfășura activități decât cu acordul structurii centrale. Motivația este că directoarea de acolo nu era fana dumnealui (n.r.: a primarului), aici e problema. Nu a adus niciun argument. Școala avea rezultate foarte bune, profesorii și 300 de părinți au semnat că nu sunt de acord cu desființarea, dar nimeni nu a argumentat în niciun fel decizia. Directoarea de acolo era pe post prin concurs și altfel nu putea să o dea afară, decât dacă desființa structura și astfel doamna își pierdea postul. Acum, va controla acea structură directorul de la școala din Strejnic, care este „al lui”. La școală aveau rezultate, făcuseră renovări, dar domnul Drăgan nu a avut nicio motivație. La sfârșit a zis „dacă nu vă convine, contestați!”, dar nu a dat niciun argument”, ne-a povestit deputatul PSD Bogdan Toader.

Ziarul Incomod a încercat să obțină un punct de vedere și de la primarul PNL al comunei Târgșoru Vechi, Nicolae Drăgan, dar acesta nu a răspuns nici la apelurile, nici la mesajele jurnaliștilor Incomod.

Iată postarea de pe facebook-ul lui Bogdan Toader:

„Cum distrugi o școală fără niciun motiv. Studiu de caz: Târgșoru Vechi
Am asistat cu uimire și dezgust, aseară, la o decizie luată de Consiliul Local Târgșoru Vechi, la propunerea primarului liberal Nicolae Drăgan: aceea de desființare a unei școli din localitate, fără vreo motivație clară a acestei hotărâri.
Poate doar una de natură politică și personală, care l-a determinat pe primar să inițieze un asemenea proiect de hotărâre.
Cum spuneam, fără niciun motiv clar, Școala Târgșoru Vechi, unde învață circa 300 de copii, nu va mai avea personalitate juridică, ci va deveni structură a Școlii Strejnicu.
Decizia luată cu majoritate de voturi de niște consilieri locali aserviți primarului și care habar nu au ce și de ce votează (singurii care au fost împotriva acestei măsuri sunt consilierii PSD și USR) arată nivelul de interes și modul în care se administrează unele localități prahovene, unde interesul cetățeanului este departe de ce ar trebui să fie!”
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut