Deputatul Cătălina Bozianu (PMP) revine pe subiectul adopției Sorinei, fetița din Baia Mare luată cu forța de la asistenți maternali. Cătălina Bozianu spune că cea mai importantă lecție din această situație este aceea că orice persoană care îndeplinește o funcție publică, inclusiv cea de procuror, trebuie să învețe să fie om. Deputatul mai spune că felul în care au acționat autoritățile în cazul micuței Sorina a stârnit indignarea și îngrijorarea multor români.

“Am zis-o și via Parlament:

„Cea mai importantă lecție a adopției controversate de la Baia de Aramă: orice persoană care îndeplinește o funcție publică, inclusiv pe aceea de procuror, trebuie să învețe să fie om

Felul în care au acționat autoritățile în cazul micuței Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, a stârnit indignarea și îngrijorarea multor români. Un copil de opt ani a fost luat cu forța de un procuror din casa asistenților maternali, târât pe jos și brutalizat de același personaj, pentru a fi plasat familiei adoptatoare, în desfășurarea unei percheziții penale, și nu în cadrul procedurii legale de executare a hotărârii judecătorești privind adopția. Pe fondul problemei, acest caz ridică multe întrebări, de la modul în care s-a desfășurat procesul de adopție, până la modul în care s-a acționat pentru preluarea copilului. La acestea trebuie să răspundă autoritățile învestite de lege cu competență în materie. În același timp, însă, datoria noastră este să afirmăm evidențele pe care le arată cazul Sorinei Lucan.

Ca parlamentar, ca om, ca mamă, ca româncă afirm nu vreau ca, în țara mea, autoritățile să brutalizeze copiii, nesocotindu-le trăirile, indiferent de circumstanțe. Cadrul legal, hârțogăria judecătorească, ori chichițele avocățești nu pot sta mai presus de omenie. Totodată, afirm că un personaj precum doamna procuror Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova, eroina negativă a imaginilor în care Sorina Luca este târâtă afară din casa asistenților maternali, nu are ce să caute nu doar în magistratură, ci în nicio funcție publică ce implică relaționarea directă cu oamenii. Ce legi și ce proceduri a încălcat domnia sa prin modul în care a acționat este treaba organelor de anchetă disciplinară și/sau penală. A noastră, a celor care au privit îngroziți spectacolul oferit de doamna procuror la Baia de Aramă, este să spunem clar și răspicat că asemenea oameni sunt nedemni să dețină o funcție publică și să fie plătiți din bani publici.

De fapt, aceasta este cea mai importantă lecție pe care o putem învăța din povestea tristă și revoltătoare a adopției Sorinei Lucan. Lecția conform căreia avem obligația de a veghea ca, în posturile de demnitate publică, să fie deținute de oameni care nu au uitat să fie oameni. Inclusiv, sau mai ales, în magistratură. Noi, cei din politică, suntem primii care trebuie să învețe această lecție, pe care, oricum, ne-o predau alegătorii la fiecare scrutin în care se răzbună pe greșelile noastre. La această lecție, procurorii trebuie să stea în aceeași bancă în care stăm și noi și să priceapă, la rându-le, faptul că inamovibilitatea și imunitățile nu le sunt date pentru a se închipui niște semizei duri și cruzi, ci pentru a-i proteja tocmai pentru că sunt oameni aflați în slujba altor oameni”.”, a scris deputatul Cătălina Bozianu, pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Sa invete sa fie om inante de a-l pune cineva politic acolo ……
    Functionarul public este , in mare parte , o capusa orinara pe corpul social sanatos al poporului roman .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here