Deputatul PMP Cătălina Bozianu vorbește, într-o postare pe Facebook, despre “o campanie electorală aflată la ani-lumină de agenda României reale”. Aceasta spune că oamenii cu care a stat de vorbă pun aceeași întrebare, “ce poate face un europarlamentar ca să ajute județul nostru sau localitatea noastră”.

“Cred că noi, cei implicați în politică, trebuie să fim sinceri cu noi înșine și cu oamenii. De aceea, declarația mea politică parlamentară din această săptămână se intitulează ”O campanie electorală aflată la ani-lumină de agenda României reale”:

Declarația mea politică din această săptămână este mai mult un comentariu care ne privește pe toți cei implicați în fenomenul politic, indiferent de gruparea din care facem parte sau pe care o reprezentăm în Parlament. Ne aflăm, de facto, în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Candidați, lideri și activiști bat străzile, orașele și satele în încercarea de a-i convinge pe oameni să semneze pentru partidul lor și să-l voteze în luna mai. Și eu, și cei mai mulți dintre colegii parlamentari suntem prinși în acest program. Și, stând de vorbă cu oamenii, constatăm un fenomen fără precedent: ca niciodată, în istoria postdecembristă, agenda partidelor, a politicului, este la ani-lumină de ceea ce îi interesează cu adevărat pe cetățenii României.
În mass-media care exprimă partizanate din ce în ce mai pronunțate, pe rețelele sociale online, în mediile reduse numeric de suporteri sau de adversari ai taberelor politice, găsim o Românie radicalizată, fanatizată, preocupată obsesiv de teme precum anticorupția ori serviciile secrete, euro-conformismul sau anti-europenismul. O Românie în care tensiunea politică și degradarea limbajului ori chiar a relațiilor interumane a atins cote îngrijorătoare. Vorbind cu oamenii României reale, indiferent de gradul lor de informare sau de educația lor, descoperim că nebunia care a cuprins așa-numita elită politică îi afectează foarte puțin, spre deloc. În discuțiile pe care le-am purtat, în aceste zile, pe străzile Ploieștiului, am putut constata că majoritatea covârșitoare a alegătorilor nu sunt străbătuți de febra radicalismului politic, că nu au dezvoltat obsesii nici față de anticorupție, și nici față de lupta cu statul paralel. Ei pleacă de la premisa rațională că politicul, „fiind cam toți la fel”, nu trebuie să stârnească pasiuni prin discursuri isterice, ci să ofere soluții la probleme reale. Oamenii vor să dezbată despre economie, despre educație și sănătate, despre o administrație bună în orașele lor. Cât despre Uniunea Europeană, ei pun, invariabil, aceeași întrebare înțeleaptă: „Ce poate face un europarlamentar ca să ajute județul nostru, sau localitatea noastră?”.
Cu alte cuvinte, în această campanie electorală ruptă de agenda populației, primim, așadar, în stradă, lecții de înțelepciune politică de la alegătorii noștri. Iar cine își va însuși mai bine aceste lecții va fi adevăratul câștigător al alegerilor europarlamentare. Și pe termen scurt, dar, cu siguranță, pe termen lung.”, a scris deputatul PMP Cătălina Bozianu pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Pe unde erai tanti, la Referendumul pentru familie, cand se discuta o pb cu adevarat importanta? Ati stat pititi toti politrucii, toate partidele, ca va era teama, ca unor tradatori autentici ce sunteti. Au iesit la vot doar romanii adevarati. Si acum veniti ca niste farisei…sa va fie rusine tradatorilor de neam!!!

  2. Mătușa bozianu pmp bate campii ca și șeful ei Băsescu. Pentru ca pana acum nu au făcut ceva bun pentru români și pentru ca se trăiește bine acolo la UE pe banii noștri,ce ii strica și mătușii Cătălina niște mii de euroi bănuți de ciocolată în buzunare, ca doar celelalte sunt gratuite(mâncarea, bautura, etc) ca și la parlamentarii de aici. Și apoi cum sa nu urmeze și catalinuta tradiția celebrei EBA basesciana!,, academiciana”in noul dex al Românie cu celebrele cuvintele, precum,, succesuri”acum devenind el lider în pronunție națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here