Continuă tensiunile la Partidul Național Liberal Prahova! În timp ce o parte din seniori susțin că alegerile de marți, 17 octombrie, sunt cele “corecte”, o altă tabără explică faptul că de fapt alegerile de sâmbătă, 14 octombrie, când a fost reales președinte al tineretului liberal prahovean Ayad al Hasoon sunt cele statutare. Mai mult decât atât, scrutinul de sâmbătă a fost validat la București de Comitetul de Coordonare al Alegerilor, lucru care face ca al Hasoon să fie oficial președintele TNL Prahova.

În paralel, deputatul Roberta Anastase a susținut că alegerile de sâmbătă nu sunt valabile, motivând că Ayad al Hasoon a fost radiat din partid. Citește aici declarația deputatului Roberta Anastase!

Însă, deputatul George Ionescu, prim-vicepreședintele PNL Prahova și secretarul general adjunct al Biroului Permanent Național al PNL, spune că Ayad al Hasoon a contestat decizia de a fi radiat și că, potrivit statutului PNL, acesta rămâne membru cu drepturi depline până când comisia de specialitate se va pronunța asupra contestației. Mai mult decât atât, George Ionescu explică faptul că Biroul Permanent Județean al PNL Prahova nici măcar nu putea să decidă asupra excluderii din partid a lui al Hasoon, cât timp acesta este membru al unui for superior, în speță Comisia de Arbitraj din cadrul PNL național.

“Au fost alegeri la tineret în data de 14 octombrie, care au fost validate și de Comitetul de Coordonare al Alegerilor. În Biroul Permanent Județean eu am votat împotriva excluderii oricărui membru, nu era vorba neapărat de Ayad al Hasoon. În primul rând, dacă dăm afară oameni din partid găsind motivul că nu și-au plătit cotizația cu toate că ei au venit cu dovada plății cotizației, ar fi trebuit să dăm afară cel puțin trei sferturi din partid, inclusiv seniori. Nu e normal să facem acest lucru, dăm afară din partid oameni care nu muncesc, care nu susțin acțiunile partidului, care pleacă la alte partide, nicidecum oameni care muncesc. Dacă ne uităm atent, fie și numai pe pagina de Facebook a tineretului liberal Prahova și a tinerilor din organizația lui Ayad al Hasoon vom vedea că atât la campania pentru alegerile locale, cât și la cea pentru alegerile parlamentare, ei sunt cei mai vizibili. Este clar că ei au muncit mai mult decât noi, seniorii, au avut zilnic postări. Mai mult de atât, acțiunile organizației de tineret unde președinte este Ayad nu au avut loc doar în timpul campaniilor electorale. Ei au strâns jucării, alimente, de la firme, de la oameni, s-au dus și au făcut acțiuni la case de copii, de bătrâni, lucruri care se văd tot pe Facebook-ul lor. Sunt lucruri de care nici n-am știut, dar în ultima perioadă am intrat pe pagina lor de Facebook și am văzut ce acțiuni au avut. Or, numai un nebun poate să dea afară niște oameni care muncesc fără să îți ceară nimic și care se gândesc că prin munca lor s-ar putea să ne fie bine nouă tuturor.

În ceea ce privește afirmația că Ayad al Hasoon nu mai este membru de partid, toți cei care au fost puși pe lista radierii au făcut contestație și atâta timp cât se contestă o decizie, statutul Partidului Național Liberal spune că sunt membri cu drepturi depline. Una din contestațiile lor a ajuns și la biroul meu de la București și atâta timp cât nu există o decizie a comisiei care analizează contestațiile, care să spună că ei mai sunt sau nu mai sunt membri, ei sunt membri ai Partidului Național Liberal cu drepturi depline, adică pot candida sau nu unde vor ei. Atâta timp cât ei au contestat o decizie, asta le dă dreptul să fie membri de partid până când iese o decizie a comisiei de specialitate. Așa spune statutul Partidului Național Liberal, orice membru poate fi radiat sau exclus din partid dacă a făcut contestație doar după ce comisia de specialitate a decis că ei nu mai sunt membri.

Mai mult decât atât, Ayad al Hasoon este și membru în Biroul Național și nu poate fi exclus de un for subordonat biroului din care face parte. Ayad este membru al Comisiei de Arbitraj, iar pe el poate să îl demită doar forul din care face parte, care este superior Biroului Permanent Județean.”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Prahova George Ionescu, secretar general adjunct al Biroului Permanent Național al PNL, pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here